Des de fa unes setmanes, Twitter ha implantat gradualment entre els seus usuaris de tot el món un nou aspecte a la seva versió per a ordinador. Un canvi que no ha deixat de rebre crítiques entre els tuitaires perquè, segons confessen molts d'ells, ni els agrada, ni els sembla còmode, ni tan sols no hi troben avantatges.

Com és el nou disseny

Segons la mateixa xarxa social de l'ocell blau, la nova experiència millora l'anterior pel fet que simplifica la navegació mitjançant una nova barra lateral a l'esquerra de la pantalla. Aquesta barra conté el que des de Twitter consideren les seccions clau: Inici, Explora, Notificacions, Missatges, Preferits, Llistes, Perfil, Més opcions i Tuita. 

Altres aspectes com les Tendències i Qui seguir, es mostren ara a la columna de la dreta. A més, no apareixen d'un sol cop d'ull les deu Tendències o Trending Topics, com passava abans. Si els vols veure tots, hauràs de fer clic a Mostra'n més.

twitter elnacional

Els canvis, a més, han fet que no es vegin en pantalla ni el nombre de tuits de l'usuari ni quants de seguidors i seguits té. Per poder accedir a aquesta informació, ara cal prémer el botó de Perfil per obtenir les dades.

Se suposa que amb tots aquests canvis, Twitter pretén unificar al màxim possible els aspectes de l'aplicació oficial per al mòbil i la versió d'escriptori. Però si tenim en compte l'enorme quantitat de crítiques que està rebent diàriament, el nou look de Twitter està provocant més incomoditat que adhesions.

La bona notícia és que malgrat que Twitter no ofereix ja la possibilitat de tornar a l'aspecte clàssic, això es pot aconseguir sense esforç gràcies que algú ja hi ha treballat.

Com podem tornar a la versió clàssica de Twitter

Tornar al Twitter d'escriptori que tanta gent enyora és possible gràcies a una extensió o add-on. Tant si navegues per internet a través de Chrome o Firefox, l'únic que s'ha de fer és afegir l'extensió GoodTwitter al teu navegador.

twitter elnacional antic

Si utilitzes Chorme, la pots afegir des d'aquest enllaç. Només has d'entrar-hi, fer clic al botó Instal·lar i veuràs com el teu compte de Twitter torna a recuperar l'estil de sempre.

En el cas que Firefox sigui el teu navegador habitual, pots fer el mateix des d'aquí.

Quant a la privacitat, els desenvolupadors de Zusor expliquen clarament com funciona en aquest aspecte l'extensió:

"Si instal·les el complement, apareixerà una advertència sobre que pot llegir el teu historial de navegació. Això és tècnicament cert, però no ho fa. És necessari el permís per netejar la memòria cau de Twitter després de la instal·lació. GoodTwitter NO recopila cap informació sobre tu, NO utilitza cap analítica en absolut".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat