Escoltar música, reproduir àudios, veure vídeos, gaudir de sèries o de pel·lícules al mòbil és d'algun temps ençà una cosa molt habitual, més enllà que disposem en el moment d'una connexió wi-fi, utilitzem les dades de l'operadora telefònica o senzillament tinguem l'arxiu multimèdia en qüestió en la memòria del telèfon.

En alguns casos és el mateix proveïdor de serveis el que ens obliga a veure el vídeo o a escoltar la música sempre a través de la seva plataforma i, per tant, mitjançant el seu reproductor multimèdia. Però no sempre és així, i amb alguns dels fitxers d'àudio o de vídeo dels que manegem, som nosaltres els que podem decidir com reproduir-los. I és que, encara que pugui semblar que és igual amb quina aplicació fer-ho, el cert és que tant en imatge, com en so o en funcionalitats, no és igual utilitzar una app o una altra. Per això, avui veurem tres d'elles, que són entre les millors valorades i les més útils dins de l'univers del sistema operatiu dels mòbils Android.

VLC

VLC per a Android

Probablement es tracti del reproductor multimèdia Android més popular i no és casualitat. L'app la icona de la qual està representada per un con blanc i taronja d'obra suporta molts dels còdecs del mercat. És a dir, que pràcticament qualsevol arxiu multimèdia, sigui aquest quin sigui, es pot reproduir sense problema amb VLC. És més conegut com a reproductor de vídeo però també fa una molt bona tasca per reproduir àudios de tot tipus i música en especial. En tot cas, si vols no tenir cap problema per reproduir un vídeo, VLC és la teva app. A més, és gratuïta i pots descarregar-la des d'aquest enllaç.

MediaMonkey

Si VLC pot considerar-se el rei de les app per veure pel·lícules, possiblement pugui dir-se el mateix de MediaMonkey respecte a la música. Això no vol dir que amb ella no puguin veure's vídeos, sinó que destaca especialment en l'apartat musical i de so. A més, compta amb una variant d'escriptori per a ordinador que també et permet gaudir de contingut de música i vídeo i sincronitzar aquest contingut entre el teu ordinador i el teu mòbil. Admet una enorme varietat de formats de música i vídeo juntament amb alguns extres com| audiollibres i podcasts. L'aplicació també té un widget, és compatible amb Android Auto i amb Chromecast, entre altres característiques. Existeix una versió gratis amb anuncis i una altra de pagament, que costa 2,49 euros, sense publicitat. Pots aconseguir-la des d'aquí.

Dona música

Plex

És una molt bona aplicació de reproductor multimèdia i té cada vegada més adeptes al voltant del món. No és capaç de reproduir arxius per si sol però permet configurar un servidor al teu ordinador i transmetre els arxius de l'ordinador al telèfon. D'aquesta forma, pots veure els arxius al mòbil o, per exemple, transmetre'ls a un Chromecast. Això fa que puguis alliberar molt espai al teu telèfon en emmagatzemar tot el material multimèdia a l'ordinador, fora del teu mòbil. Admet qualsevol format i l'empresa de Plex està fent tot el possible per convertir-se en un estàndard que domini en poc temps l'univers multimèdia, com, per exemple, provant de guanyar la batalla de reunir tots els serveis de streaming existents en la seva app. Té una versió gratis i unes altres dues de pagament de 0,99 i 3,99 euros. Pots descarregar-la des d'aquest enllaç.