Kindle, el lector de llibres electrònics d'Amazon, és l'e-reader més popular a tot el món. Un dispositiu que no només compta amb diversos models que han anat sortint al llarg dels anys, sinó que deu la seva enorme popularitat al valor afegit que li ofereix Amazon amb la Botiga Kindle d'ebooks, la més important del planeta.

Però el que molts dels usuaris de Kindle desconeixen és que no només es poden llegir títols de la Botiga Kindle al dispositiu, sinó que a més, es pot utilitzar per a la lectura de fitxers PDF de tot tipus. Una cosa que es pot fer tantes vegades com es vulgui però que requereix saber com aconseguir-ho. Per això, a continuació veurem algunes de les vies per dur-lo a terme.


Kindle blancUtilitza Calibre

Calibre és un programa gratuït que pots descarregar-te des d'Internet. Es tracta d'una eina que permet que converteixis diversos fitxers PDF alhora. És una aplicació que et permet mantenir un reposador d'ebooks convertits al qual accedir fàcilment des d'un mateix lloc.

Quan hagis instal·lat Calibre al teu ordinador, connecta el teu dispositiu Kindle mitjançant un cable USB i obre l'eina. En uns segons, Calibre reconeixerà el teu Kindle.

A partir d'aquell moment, pots afegir els PDF a Calibre i polsar l'opció Enviar al dispositiu. En aquell moment començarà la conversió dels documents PDF al format Kindle i en poc temps els tindràs al teu dispositiu llestos per gaudir-ne, igual com la resta de llibres que tenies fins aleshores.

Mitjançant el teu email de Kindle

Si utilitzes un lector d'ebooks Kindle, tens associat al mateix un compte de correu electrònic de Kindle. Pots descobrir quina és aquesta seguint aquesta ruta: Configuració > El meu compte > Enviar Kindle.

Doncs bé, una vegada sàpigues quin és el teu email de Kindle, només hauràs d'enviar adjunt el PDF que vulguis llegir al teu dispositiu a aquest compte de correu des d'un altre email però, atenció, incloent el terme Convert en l'assumpte del correu.

El mateix sistema de Kindle convertirà el PDF al format necessari i una vegada s'acabi aquest procés, tindràs el nou document al teu correu Kindle. No es tracta d'un mètode instantani i per això, de vegades hauràs de tenir alguna cosa de paciència perquè pot tardar uns minuts o unes hores, segons estigui el servei.


Kindle negreL'app Enviar a Kindle

Es tracta d'una aplicació gratuïta disponible per a ordinadors Windows i Mac i per a mòbils Android.

Descarrega-te-la, instal·la-la i inicia sessió amb el mateix usuari i contrasenya que quan entres a Amazon. Selecciona els documents que desitgis tenir en el Kindle i els tindràs disponibles en un moment.