Voler perdre pes és una cosa i posar-se a perdre'l, una altra que no té per què succeir sempre el desig d'aprimar-se. I és que no sempre és fàcil. Però en qualsevol cas, més enllà de cuidar l'alimentació o posar-se a dieta, des del punt de vista de controlar com va responent el nostre cos en posar-nos a aprimar-nos és cada dia més senzill i suportable gràcies a la tecnologia.

 

Una manera magnífica de conèixer millor com està resultant l'esforç de perdre pes, és comprar una bàscula intel·ligent. En els últims temps ofereixen més paràmetres més enllà dels quilos que pesem i a través d'elles es pot fer un seguiment de l'objectiu proposat i sincronitzar amb el mòbil, el braçalet d'activitat o l'ordinador, perquè així el camí sigui més suportable i sapiguem a tota hora l'estat del procés.

Báscula blanca (1)

Què demanar-li a una bàscula intel·ligent

 

Hi ha dos factors que cal tenir en compte abans de llançar-se a comprar una bàscula intel·ligent. D'una banda, tenir clar què la diferència d'una de tradicional, encara que aquesta sigui digital. I per un altre, quines funcionalitats són les que més ens interessarà que tingui la bàscula per al tipus de seguiment que realitzarem. Per a això, els següents són alguns dels factors que ens van a ajudar-nos a decidir-nos per una bàscula o una altra.

Mesures

Totes les bàscules mesuren el pes corporal però les bàscules intel·ligents ofereixen altres mesuradors que resulten molt interessants per saber com està produint-se la pèrdua de pes al nostre cos. Mesures com la composició corporal, la quantitat de greix del nostre cos, l'Índex de Massa Corporal (IMC), la massa muscular i, fins i tot en alguns casos, la densitat òssia, es troben entre alguns dels marcadors que poden arribar a oferir les bàscules intel·ligents. Tanmateix, també és cert que aquestes mesures no són igual d'exactes sinó que poden variar en funció de la precisió de cada model.

Precisió

Si hi ha una cosa que no pot de deixar de demanar-se-li a una bàscula, sigui del tipus que sigui, és que sigui precisa. No té sentit que estiguem fent un esforç per a aprimar-se i que la bàscula que tinguem sota els peus mostri un error de 200 grams, per exemple. La precisió és irrenunciable, i més amb la tecnologia amb què compten les bàscules d'avui dia.

Compatibilitat

Que una bàscula intel·ligent sigui compatible amb quants més dispositius i sistemes operatius (Android, iOS…) és una característica molt a tenir en compte a l'hora de decantar-se per una o per una altra. La seva compatibilitat i la seva capacitat de sincronització amb diferents apps diuen molt d'una bàscula.

Extres

Hi ha bàscules que ofereixen interessants funcions extra. Per exemple, algunes són capaços de guardar diferents perfils i que així tots els membres d'una família es puguin pesar, guardant-se en cada perfil la informació de cada un d'ells. També n'hi ha altres que són molt útils durant l'embaràs, ja que al mateix temps que la mare pot anar controlant el seu pes –tan important en el cas de les dones que tindran un fill–, poden saber com va creixent el nadó dins del seu ventre, discriminant les dades de la mare i el fill sense problema.

Báscula blau

Algunes bàscules intel·ligents

Bàscula Eufy Bodysense

Potser la bàscula del moment que ofereix un millor rendiment per a qualsevol usuari. Compta amb gairebé qualsevol funció que se't pugui ocórrer que tingui una bàscula intel·ligent. És compatible amb Android i iOS, compta amb la seva pròpia app (EufyLife) i es connecta al mòbil per mitjà de Bluetooth 4.0. La pots comprar en aquest enllaç per menys de 47 euros.

RENPHO bàscula de bany digital

Per als qui no vulguin gastar-se tant, aquesta bàscula està disponible per menys de 30 euros en aquest enllaç. També és compatible amb Android i iOS i amb diversos dispositius, com les aplicacions de salut de Fitbit, Google, Samsung o Apple.

Bàscula Withings Body+

És una bàscula Prèmium, que ofereix dades amb una enorme precisió i pot connectar-se als dispositius de seguiment per wi-fi en lloc de mitjançant Bluetooth, amb el que no fa falta que es trobin pròxims a ella perquè se sincronitzin. Disponible en aquest enllaç per menys de 100 euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat