Quan es parla de lectors de llibres electrònics, normalment es parla de Kindle, com si la marca propietat d'Amazon s'hagués convetido en un genèric en l'imaginari popular. Però el cert és que des de fa uns anys els e-readers s'han anat multiplicant i són moltes les marques de productes electrònics els que han apostat per ells.

En alguns països gaudeixen d'una popularitat més gran que en d'altres, però el que està clar és que fa temps que conviuen perfectament amb els tradicionals llibres de paper. Al cap i a la fi, se'ls dona usos diferents moltes vegades, per diferent motius com la mobilitat, el preu dels textos, el desig de conservar-lo o no a la biblioteca física de casa... Aquestes són algunes de les diverses raons per les quals s'alterna l'ús d'un format o un altre segons el cas.

També és veritat que després de la seva irrupció fa una dècada aproximadament, les vendes dels dispositius e-reader s'han estancat i només augmenten quan surt al mercat algun model que ofereix una diferència significativa sobre els anteriors, de manera que justifiqui una inversió que pot rondar entre els 100 i els 400 euros aproximadament.

I un d'aquests models nous acaba de ser anunciat per Kobo, la marca de lectors d'ebooks de la multinacional japonesa Rakuten, patrocinador principal del FC Barcelona. Es tracta del Kobo Libra H2O.

Kobo blanc i negre

Què ofereix el Kobo Libra H2O

 

Els experts ja apunten a què el Lliura H2O pot convertir-se en un interessant competidor dels Kindle de Amazon. I és que el nou e-reader de Kobo ofereix importants actualitzacions de programari i característiques de maquinari que es creu que reportarà un bon nombre de vendes dins del seu segment.

 

El que més crida l'atenció del Lliura H2O ho apunta ja el seu propi nom. La referència al terme H2O (aigua) indica que es tracta d'un lector de llibres electrònics que pot mullar-se mentre es llegeix sense cap problema. Compte amb una certificació IPX8, el que permet submergir-lo a l'aigua fins a dos metres de profunditat durant una hora. Una característica que ho fa summament atractiu per llegir a la banyera, la dutxa o la piscina, sense haver de preocupar-se que el dispositiu pateixi danys.

A més, cal assenyalar que es tracta d'un dispositiu de gamma alta, que compte amb un pantalla tàctil de 7 polzades amb molt bona nitidesa (300 píxels per pulgadaa, tinta electrònica de tecnologia Carte E Ink, una bateria de llarga durada, il·luminació frontal ajustable i una capacitat d'emmagatzemament per a uns 6.000 ebooks.

Així mateix, compta amb el disseny per llegir amb una sola mà, que tant valoren avui dia els usuaris, i tot això a un preu que encara que pugui semblar elevat és del més competitiu: 179,99 euros.

Sortirà a la venda el proper dia 10 de setembre, encara que ja es pot reservar en la pàgina web de Kobo.