La galàxia Roda de Carro ha estat fotografiada per primera vegada i tot gràcies al telescopi James Webb. Aquesta galàxia Roda de Carro és una galàxia anular, la qual es troba en una etapa de transició a causa d'una col·lisió d'alta velocitat. I gràcies a aquest nou telescopi ja es tenen una fotografia d'aquesta impressionant galàxia.

La galàxia Roda de carro

Ha estat el telescopi espacial James Webb el que ha fotografiat la galàxia Roda de Carro, aquest és un conjunt d'estrelles i cossos celestes que es troben a més de 500 milions d'anys llum en la constel·lació "Sculptor".

La forma de roda que té aquesta galàxia es va produir a causa d'una col·lisió d'alta velocitat de dues galàxies. Aquesta també compta amb un parell d'anells, un d'exterior i un altre interior, els quals es van expandint com si fossin ones.

El centre d'aquesta galàxia és brillant a causa de la pols còsmica, té àrees il·luminades a causa dels cúmuls d'estrelles. L'anell exterior té estrelles en formació i a més d'això també compta amb supernoves.

Galàxia roda de carro
Galàxia Rueda de carro

En la fotografia feta pel telescopi Webb s'observa que la galàxia està en una etapa de transició. Però a més de tot és contínua en un procés de transformació ocasionat pel xoc.

També s'aconsegueix apreciar un color vermellós, el qual és a causa de l'instrument Mid-Infared Instrument o MIRI. Que és capaç de detectar un tipus especial d'infraroig per destacar la imatge.

Amb aquest tipus de fotografies els científics continuen meravellant-se, ja que continuen trobant informació important sobre galàxies que abans no havien pogut observar.

El telescopi James Webb s'ha tornat una de les eines indispensables per als investigadors de l'espai. Malgrat que té poc temps d'estar aportant informació, ha deixat meravellats tots.