Són un perill públic perquè, malgrat que al reglament que regula el seu funcionament diuen que tot és diàfan, el cert és que ningú no els entén: Qui té la prioritat en un pas de vianants regulat per un semàfor per a vianants que està en verd i per un altre per a vehicles fix que està sempre en groc i parpelleja?

La prioritat és del vianant, però això no ho sabem tots
En la situació abans descrita, la prioritat és del vianant, ja que la normativa estableix que el semàfor fix en groc parpellejant alerta els conductors de la presència d'un pas de vianants a fi que extremin la precaució i passin sense aturar-se exclusivament en el cas que no hi hagi vianants esperant per creuar. De fet, el significat d'aquest tipus de semàfors fixos és el mateix estigui o no regulat el pas de vianants que protegeixen per un semàfor per a vianants. En resum, i si ets conductor: si hi ha gent, et pares i, si no hi ha ningú, segueixes; però no tothom ho entén així.
Posa en perill els vianants
Els vianants, en situacions com a aquesta, entenen que la prioritat és seva; però hi ha conductors que no recorden o no comprenen del tot el significat de la llum groga. El concepte de precaució és ambigu i això, precisament, és el que significa la llum groga. Vermell significar parar, verd seguir i groc, anar amb compte es pot anar amb compte si hi ha vianants creuant i no et pares? Hi ha que gent que considera que sí i, per descomptat, s'equivoca, però el més feble sempre és el vianant. Quina solució hi ha llavors?
Eliminar el groc parpellejant
Espanya és l'únic país europeu amb semàfors en groc parpellejant i, per això, la DGT ha emès ja aquest mes d'agost una recomanació que aconsella substituir els semàfors fixos en groc parpellejant per altres de convencionals. Al final, com tantes coses, està en mans dels ajuntaments.