L'any comença amb un joc viral a Twitter i Facebook, per la qual cosa molts a Espanya han optat per participar en aquest nou repte. Es tracta del joc Wordle, el qual et desafia que puguis endevinar una paraula cada dia, però amb tan sols 6 intents per aconseguir-ho.

Aquest és un joc que ha nascut en plena pandèmia, el seu creador és Josh Wardle i estava dissenyat per jugar en família. Com és notori el joc porta el nom del seu creador, però és a començaments d'aquest any 202 que el joc ha començat a viralitzar-se.

Wordle

Wordle

Però com es funciona aquest nou joc viral a Twitter i Facebook?

Aquest joc viral a Twitter i Facebook que arriba a Espanya no és complicat de jugar, però si has de tenir en compte que de moment no compta amb una aplicació per a mòbils. Per la qual cosa pots jugar-los des de la seva pàgina web.

El Wordle és molt addictiu

El Wordle és molt addictiu

La idea del joc és que endevinis la paraula amagada amb tan sols 6 intents, però aquest a través de quadres de colors et va avisant si les lletres que has vingut utilitzant es troben en la paraula que intentes endevinar. El sistema de quadres de colors funciona de la següent manera:

  • La primera d'elles és acolorir el quadrat de gris, el que significa que la lletra en aquest color no forma para de la paraula que has d'esbrinar.
  • En el cas que el quadre sigui groc, vol dir que la lletra si es troba en la paraula, però no al lloc correcte.
  • Ara quan el quadre es torna verd, vol dir que la lletra està col·locada al lloc que correspon.

Aquests són els aviso que et dona l'aplicació per ajudar-te a endevinar la paraula, si en els sis intents ho aconsegueixes et permet compartir a les xarxes socials els ja famosos quadrats, clar aquesta sense mostrar quina és la paraula.

S'ha convertit en viral

S'ha convertit en viral

Has de tenir en compte que aquest no et deixa jugar de nou fins que ja hagin passat les 24 hores, un joc que ja ha superat la barrera dels 300 mil jugadors, malgrat que només estava has aquell moment disponible en anglès.

En l'actualitat l'enginyer de programari Daniel Rodríguez ha creat de la versió del joc en castellà, fins i tot ja hi ha una versió en català.