Dedicar-te al que t'agrada per poder guanyar diners amb això és, sens dubte, tot un èxit. Per a aquells als que els apassiona el món dels videojocs i passen moltes hores a la setmana enganxats al comandament de la videoconsola o al teclat de l'ordinador també existeix aquesta possibilitat. Hi ha diferents vies per poder guanyar diners jugant a videojocs, encara que fan falta requisits extres, com certs talents, dedicar-li molt temps i tenir una mica de sort.

'Youtubers': els nou-rics

Des de fa temps va deixar de ser un secret a veus que els 'youtubers' més famosos de la plataforma es guanyaven la vida pujant vídeos, i bastant bé, per cert. Alguns ho han aconseguit a base de jugar a videojocs i compartint-lo a través dels seus canals de YouTube, on els segueixen milions de persones.

El Rubius, Willyrex o Vegetta777 són tres 'youtubers' que, entre d'altres, van pertànyer a la primera generació d'èxit en la comunitat espanyola; eren aficionats als videojocs que van pastar molt públic amb els seus vídeos. Molts més es van apuntar a la moda de YouTube i alguns van assolir la fama, les visites i, per tant, els diners.

Avui dia, 'youtubers' com AlphaSniper97 i byAbeeL ja no només mostren en els seus vídeos les seves partides als videojocs, sinó també les adquisicions que els ha brindat el seu èxit a la plataforma, des d'una mansió fins a superesportius (un Corvette i un Ferrari, respectivament).

Per arribar a generar aquest flux monetari es necessiten molts subscriptors – centenars de milers i fins i tot milions -, moltes visualitzacions per vídeo, publicitat i contractes amb marques. Assolir això requereix un conjunt d'habilitats que van més enllà del simple fet de jugar a un videojoc i pujar-lo a la xarxa. Són necessaris coneixements d'enregistrament de vídeo i àudio, aptituds comunicatives, temps i dedicació, així com generar interès en el contingut que es publica; hi són els que mostren els seus grans dots per a determinats jocs i els que són capaços de crear humor i entreteniment partint del mateix.

L'altra opció: ser 'streamer'

En paral·lel a YouTube, existeixen altres jugadors que opten per retransmetre les seves partides via streaming. Per això són els anomenats 'streamers' i utilitzen plataformes com Twitch per gravar-se en directe mentre juguen. La manera de guanyar diners és similar a la de YouTube, mitjançant 'partners' que generen una monetització partint del nombre de seguidors i visites que rep el canal.

D'aquesta manera, el següent pas arriba amb els anuncis publicitaris que Twitch, en aquest cas, desplega. Seguidament es troben les subscripcions, que al contrari que en YouTube, aquestes són de pagament, el que genera beneficis extres i, per si això fos poc, alguns 'streamers' opten per col·locar un botó de donació.

Què vol dir això? Que els seguidors poden donar diners als 'streamers' per donar-los suport en el seu projecte de guanyar-se la vida jugant a videojoc. En l'assumpte de les donacions s'han arribat a veure casos realment sorprenents de fins a 10.000 dòlars.

Ser un professional en els eSports

Els esports electrònics, anomenats eSports, cobren cada dia més protagonisme en la comunitat de videojocs, així com en els mitjans de comunicació. Movistar ha creat el seu propi equip per competir en tornejos, a més d'un canal dedicat als esports electrònics on emet competicions nacionals. D'altra banda, Gerard Piqué, futbolista del FC Barcelona, també està involucrat en un projecte relacionat amb aquesta modalitat.

Riot games

Riot Games

Els eSports aixequen més expectació de la que molts imaginen: la final del torneig mundial de 'League of Legends' de l'any passat va reunir 45.000 espectadors al recinte Staples Center de Los Angeles i va ser vista a través d'Internet per 43 milions d'espectadors al voltant del globus. En aquest sentit, no tots els videojocs tenen la seva adaptació dins del món dels eSports i només alguns disposen de maneres competitives i campionats.

La compravenda de continguts

Que un ganivet virtual es vengui per 5.000 dòlars reals pot sonar a broma, però és un fet que es dóna en jocs com Counter-Strike, un videojoc amb una comunitat activa de jugadors molt àmplia. En aquest títol i altres més, els ítems i els assoliments que més costen d'aconseguir i que poden arribar a ser molt desitjats per alguns usuaris es poden arribar a vendre per xifres marejadores.

Aquest model de negoci s'aplica a comptes sencers: existeixen jugadors que desenvolupen molt un personatge dins d'un videojoc, aconseguint els objectes més difícils i demandats, i després venen a una altra persona el compte que conté tot l'aconseguit.