Els qui estan interessats en la tecnologia o simplement posen una mica d'atenció en el que té a veure amb la seguretat dels seus dispositius, saben que el robatori de dades, els atacs de codi maliciós o el cèlebre phishing, estan a l'ordre del dia.

Per això, els gegants tecnològics inverteixen quantitats multimilionàries per reforçar la seguretat que ofereixen als seus usuaris, tractant de posar les coses el més difícils possible als ciberdelinqüents. I com no pot ser de cap altra manera, Google és de les companyies que més recursos ha dedicat sempre, i continua fent-ho, a la protecció i la seguretat.

Hacking

L'última novetat en aquest sentit té a veure amb un nou servei que des de la companyia californiana oferirà a tots els usuaris del navegador Chrome. Ara, cada vegada que escriguis el teu usuari i contrasenya en un lloc web, Chrome t'avisarà en el cas que les teves claus s'hagin vist compromeses en algun web o aplicació, suggerint-te que les canviïs immediatament.

Google ja va introduir aquesta tecnologia per primera vegada a començaments de 2019, amb l'extensió Contrasenya Checkup. A l'octubre es va convertir en part de la verificació de contrasenya en el teu compte de Google, on pots realitzar una anàlisi de les teves contrasenyes guardades en qualsevol moment. I ara, ha anat un pas més enllà, evolucionant per oferir advertències mentre navegues per Internet a través de Chrome.

Pots controlar-ho tu mateix prement la icona dels tres punts verticals que apareix en la part superior dreta de Chrome, entrant en l'opció Configuració i elegint Serveis de Google i sincronització. de Chrome en Sincronització i Serveis de Google. Ara per ara, està per a tots els que hagin iniciat sessió per navegar a Chrome com a part de la seva protecció de Navegació segura.

Protecció contra phishing en temps real

La Navegació segura de Google compta amb un llistat cada vegada més extens de llocs insegurs a Internet i comparteix aquesta informació amb els administradors de web o altres navegadors per fer que la xarxa sigui més segura. Un llistat que s'actualitza cada 30 minuts, protegint 4 mil milions de dispositius cada dia contra tota mena d'amenaces de seguretat, inclòs el phishing.

Chrome

Tanmateix, alguns llocs de phishing aconsegueixen escapar-se d'aquesta finestra temporal de 30 minuts, ja sigui perquè canvien ràpidament de domini o amagant-se dels rastrejadors de Google. Des d'ara, Chrome ofereix proteccions de phishing en temps real en la seva versió d'escriptori, que t'adverteix quan visites llocs maliciosos en un 30 per cent més dels casos que fins ara. Inicialment, aquesta protecció està disponible per a tots els usuaris que tinguin activada l'opció Mejorar les recerques i la navegació que es troba seguint la ruta citada anteriorment.

Finalment, cal destacar que el millora quant a la seguretat que estrena ara Google a Chrome té lloc sense la necessitat que l'usuari tingui activada la sincronització del seu compte.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat