Aquesta vegada ha estat a Constantí un poble de Tarragona, on la Guàrdia Civil i la Policia Local n'han desmantellat un però això és allò de menys perquè, setmanes abans, va passar a Lleida i, assegurança, també haurà passat fa res a la teva ciutat o al teu poble i, el que és pitjor, continuarà passant: els tallers il·legals de reparació d'automòbils són una plaga que ningú sap com erradicar.

 

Com t'afecten?

Com a taller il·legal, definim a tot aquell negoci sense llicència que ofereix serveis de reparació i revisió de vehicles sense que els seus responsables disposin ni dels permisos ni de la formació necessària per desenvolupar tals activitats. A Espanya, la Confederació de Tallers de Reparació d'Automòbils i Afins (CETRAA) calcula que fins i tot un 20% dels tallers que funcionen a tot el país treballen sense alguna de les llicències obligatòries. Aquest tipus de negocis ens afecten negativament a tots ja que ni paguen imposats, ni gestionen adequadament els seus residus ni, i això és segurament el pitjor de tot, ofereixen garantia alguna en les seves reparacions, que poden arribar a causar perjudicis majors i comprometre la teva seguretat i la de la resta d'usuaris de la via.

Què fer?

Doncs molt poc, a part de no confiar-los el nostre vehicle i denunciar la seva activitat davant de les autoritats. En èpoques econòmicament compromeses com l'actual, proliferen com bolets i, amb la promesa de fer el mateix per menys diners, tenen un èxit notable a costa, això sí, de córrer riscos innecessaris. Tu mateix. Gestionar un taller il·legal, per cert, implica, si et detecten, sancions que poden assolir fins a 600.000 euros.