Nova filtració massiva contra Facebook. Segons ha revelat Business Insider, els números de telèfon i les dades personals de més de 500 milions d'usuaris d'aquesta xarxa social han estat publicats per un usuari en un fòrum de hackers de baix nivell. Concretament, els usuaris afectats han estat 533 milions.

Els afectats a Espanya serien uns 11 milions. En aquests fitxers, es veuen números personals, noms complets, ubicacions, dates de naixement, adreces electròniques, ocupacions professionals i biografies en general.

La base de dades sembla ser el mateix conjunt de telèfons vinculats a Facebook que ha estat circulant en xarxes i xats de hackers des del passat mes de gener. L'exitència d'aquelles filtracions ja va ser revelada per la publicació tecnològica Motherboard.

Segons ha informat Alon Gal, cofundador de la firma israeliana d'intel·ligència contra el ciberdelicte Hudson Rock i qui ha destapat el cas, la filtració de dades d'aquest darrer cas és real, almenys en alguns casos. Altres periodistes també han pogut verificar la filtració fent coincidir els números de telèfons coneguts amb els detalls que han estat filtrats pels hackers.

gal TUIT

"Les persones que es registren en una empresa de renom com Facebook els confien les seves dades i se suposa que Facebook els ha de tractar amb el màxim respecte. Que es filtri la informació personal dels usuaris és una enorme violació de la confiança i ha de tractar-se en conseqüència", ha criticat Gal en declaracions a Business Insider.

Tanmateix, Facebook ha tret ferro a l'assumpte i en un comunicat ha assegurat que les dades eren "molt antigues" i estaven relacionades amb un problema que ja s'hauria solucionat el mes d'agost del 2019.

Facebook, una de les baixes del Mobile

Precisament, Facebook és una de les empreses que ja ha confirmat que no participarà al Mobile World Congress (MWC) a causa de la pandèmia de la Covid. Segons va explicar la companyia nord-americana en un comunicat, la seva política de prevenció de riscos i protecció de la salut desaconsella anar a fires presencials fins passat el mes de juny a causa de la Covid.

Tot i això, la companyia té previst explorar l'opció de participar virtualment en la fira. L'edició de 2021, que tindrà lloc a Barcelona del 28 de juny a l'1 de juliol, comptarà amb una plataforma virtual que garantirà l'accés en línia al MWC. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat