El procés participatiu que Ferocarrils de la Generalitat va endegar fa uns mesos per a executar una part del seu pressupost a partir de propostes ciutadanes i dels empleats del grup ha finalitzat, En total, han participat 619 persones i s’executaran un total de 29 projectes. D’ells; 15 són d’àmbit extern, que són aquells que beneficien la ciutadania i la resta, són d’àmbit intern i se circumscriuen a activitats que es desenvolupen en el si del grup ferroviari autonòmic.

FGC Plaça Espanya ferrocarrils / Foto: Montse Giralt
 

Més participació

De les més de 600 persones que hi ha participat, 436 són treballadores i treballadors d’FGC que han votat les propostes d’àmbit intern i també les d’àmbit extern; i 183 són persones externes a la companyia que han votat únicament les propostes d’àmbit extern. Així, la participació ha augmentat un 35% respecte a l’edició anterior en què van votar un total de 458 persones.

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra, s’ha mostrat molt satisfet del resultat d’aquesta iniciativa: “Els Pressupostos Participatius es consoliden. En aquesta tercera edició, ha augmentant tant la participació com el número de propostes que executarem. Això vol dir que el personal i les persones usuàries confien en nosaltres i s’impliquen per seguir millorant el servei que oferim”, ha afegit.

Més de 600.000 euros

Els projectes que s’executaran totalitzen 664.550 euros del pressupost d’inversió de Ferrocarrils. Per import, els més importants són la instal·lació d’un parc lúdic a l’estació d’esquí d’Espot (80.000 euros), l’adquisició d’un radiotelescopi específic per a situacions de meteorologia adversa pel Par Astronòmic del Montsec (50.000 euros) i la instal·lació d’una barrera de control d’accés a l’aparcament del vial lateral del Centre Operatiu de Rubí (50.000 euros)

El procés participatiu va començar el mes de març. En total es van presentar 197 propostes: 82 d’àmbit intern, que incideixen positivament en el treball del personal; i 115 d’àmbit extern, per executar millores en les instal·lacions, en les infraestructures i en els serveis que ofereix la companyia a la ciutadania. Del total, es va fer la tria de 33 projectes que van passar a votació. Els primers projectes s’iniciaran a principis de l’any vinent.