El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha afirmat que la Generalitat té l'experiència i la credibilitat per gestionar Rodalies

"Tenim experiència per fer-ho i ens hem guanyat la credibilitat, es diu Ferrocarrils", ha dit en la sessió de control al Govern que s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament.

 

Coincidint amb la vaga que està inutilitzant el servei aquests darrers dies, Puigneró ha acusat l'Estat de no cuidar "els serveis públics que té a Catalunya en matèria de mobilitat". "Ni cuiden ni transfereixen aquells serveis que no cuiden. Em recorda una mica allò d'El perro del hortelano", ha comentat.

Laura vilagrà, Jordi Puigneró, sesion de control al parlament - Sergi Alcàzar

Puigneró, al costat de la consellera Laura Vilagrà i el president Pere Aragonès / Foto: Sergi Alcàzar

Per aquest motiu, el vicepresident ha animat els diputats a fer un exercici de comparació pujant un dia als Ferrocarrils de la Generalitat i un altre a un tren de Rodalies. "Veuran la diferència de gestió", ha apuntat.

I en aquest sentit ha carregat contra el traspàs de la gestió d'horaris que es va fer el 2009. "Sense traspàs de vies, catenàries, personal, trens i estacions no es pot donar bon servei a la ciutadania", ha lamentat.

segundo dia huelga trenes rodalies renfe Pepa Masó

La vaga de maquinistes ha inutilitzat el servei de Rodalies durant els darrers dies / Foto: Pepa Masó

En resposta al grup socialista, que és el que ha plantejat aquesta qüestió, Puigneró els ha instat a posicionar-se a favor del traspàs de la gestió i a col·laborar "en el repte fonamental que tenim davant de millorar la mobilitat".

Ahir mateix es va expressar en la mateixa línia el president Aragonès, qui va escriure una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per reclamar-li "una proposta urgent" per part del seu executiu.

"La ciutadania de Catalunya pateix un greuge històric pel mal funcionament del servei ofert per aquest operador, com s'està evidenciant de nou aquests darrers dies. És per això que des del Govern català reclamem assumir la gestió d'aquest servei, cabdal per al nostre país", diu la missiva.

Aeroport del Prat

El vicepresident també s'ha pronunciat sobre l'aeroport del Prat, lamentant que el govern espanyol suspengués unilateralment la inversió i plantejant la següent pregunta al diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco: "Algú té algun dubte que si Catalunya fos independent no tindríem ja un aeroport intercontinental?". "Si Catalunya tingués un Estat que remés a favor, aquest problema ja el tindríem resolt fa molt temps", ha respost ell mateix.

 

Imatge principal: el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en la sessió de control al Govern d'aquest dimecres / Foto: Sergi Alcàzar