Es concedeixen des de fa una dècada (la primera edició data de 2014), tenen per objectiu fomentar l'economia circular i premien empreses emergents. Són els Green Alley Awards, i s'han fallat a Londres aquest 25 d'abril. Lamentablement, l'empresa guanyadora no és espanyola: el premi es va quedar a les Illes Britàniques. En aquesta edició es van rebre 339 sol·licituds de tot Europa, el que representa un 50% més de sol·licituds que en l'edició anterior i demostra que els sistemes d'etiquetatge -a això es dedica l'empresa guardonada- també serveixen per lluitar contra el canvi climàtic.

 PD22744 WEB
 

Iniciativa de Landbell Group

El premi, que aquest any assoleix la seva desena edició, va ser el primer del seu tipus en crear-se al continent i és, per tant, un dels més antics de la seva classe a tot el món. La decisió de llançar-lo la va prendre Landbell Group, proveïdor britànic de de serveis mediambientals, de la mà de OneCrowd, empresa alemanya pionera del sector del finançament col·lectiu. Al costat d'ells, participa també en el premi Positive News, una plataforma de notícies britànica especialitzada a comunicar notícies d'aquestes que alegren el dia i fan que, en llegir-les, es recuperi la fe en el gènere humà. El jurat, compost per executius del mateix Grup Landbell i experts externs, ha elegit aquest any com a millor empresa emergent d'economia circular PulpaTronics.

Durant una dècada, el premi Green Alley s'ha mantingut a l'avantguarda del suport a l'economia circular, establint-se com una plataforma líder per a empreses emergents que aposten per un futur circular. Landbell Group, proveïdor internacional de solucions integrals de recuperació, consultoria i programari per al compliment de la normativa mediambiental i química. Des de la seva creació, ha concedit més d'un milió d'euros en finançament. La majoria de les candidatures al premi procedien d'Alemanya (19%), seguida del Regne Unit (16%), Itàlia (11%) i Espanya (9%). Es van presentar múltiples tipus de solucions, des de la prevenció de residus (36%) fins a solucions digitals i de reciclatge (ambdues amb un 32%).

Qui és l'empresa guardonada?

Pulpatronics, amb seu a Londres, desenvolupa etiquetes RFID sense xip ni metall fabricades amb paper que resulten compatibles amb els processos de reciclatge existents. En el marc de la cerimònia de lliurament de premis, Pulpatronics va competir amb unes altres cinc empreses que van presentar la seva proposta de negoci al públic i al jurat i es va imposar amb la seva solució d'inventari. Chloe So, fundadora i consellera delegada de PulpaTronics, així ho resumeix: "Amb la nostra innovadora tecnologia làser, s'aplica un circuit conductor directament al paper, el que simplifica el procés de fabricació i elimina la necessitat de components metàl·lics i de silici. Això redueix considerablement l'empremta ecològica de la producció d'etiquetes RFID. Utilitzarem els diners del premi per continuar desenvolupant el nostre producte, reforçar la nostra posició al mercat i participar activament en una economia circular orientada al futur." Jan Patrick Schulz, conseller delegat del Grup Landbell i impulsor dels premis, explica per què van escollir l'empresa: "PulpaTronics és una solució pionera autèntica en el seu camp. El que ens va impressionar especialment de la seva tecnologia és que ofereix a les empreses una solució més eficient i preparada per al futur, reduint l'impacte ambiental i facilitant el seguiment dels d'un sol ús de paper. Fa deu anys creguem el premi Green Alley per promoure les empreses que afronten els reptes de l'economia circular. Estem molt orgullosos de poder donar suport a empreses emergents innovadores com Pulpatronics, que poden contribuir significativament a la transformació sostenible de la nostra economia i, alhora, ajudar a protegir el nostre clima."