És molt freqüent que amb el pas del temps, l'agenda de contactes del iPhone quedi desfasada o en ella es reuneixin contactes de tot tipus, en ocasions sense massa ordre. Però posar-se a depurar quins volem deixar i quins d'altres eliminar, pot fer mandra perquè és una tasca que requereix el seu temps i, sobretot, paciència.

En tot cas, eliminar-los un a un és senzill i no hi ha més que seguir el següent procediment.

1. Obrir Contactes, i tocar el nom del contacte que desitja eliminar.

2. Prémer Editar a la cantonada superior dreta de la pantalla.

3. Desplaçar-se cap a baix i tocar Eliminar contacte, per a finalment prémer Eliminar contacte una vegada més per confirmar que es vol esborrar.

Però a diferència del sistema operatiu Android, iOS no té cap funció similar de toc ràpid que ens permeti eliminar per lots els contactes que no desitgem conservar. Tot i així, hi ha maneres per poder dur-lo a terme com veurem a continuació.

Dona iPhone

Com eliminar múltiples contactes en un iPhone

Si ets dels que a més del iPhone, utilitzes un ordinador d'Apple, el teclat del teu Mac t'ajuda a seleccionar més d'una entrada en l'aplicació Contactes.

El que eliminis al teu Mac se sincronitza amb el teu iPhone a través de iCloud. Així que assegura't que tant el teu iPhone com el teu Mac tinguin iniciada la sessió en el mateix compte de iCloud. A més, hauràs d'assegurar-te de sincronitzar els contactes en el seu compte de iCloud.

Comença iniciant sessió en iCloud. Ves-te'n al menú Apple i fes clic en Preferències del sistema> iCloud. Inicia sessió amb el teu ID d'Apple i verifica Contactes perquè se sincronitzin als teus dispositius. A partir d'allà, segueix els següent passos.

1. Obre l'aplicació Contactes al teu Mac.

2. Selecciona Tots els contactes. Mantén pressionat el botó Comando al teclat i selecciona tots els contactes que vulguis eliminar.

3. Fes clic dret i faci clic en Eliminar targetes per esborrar tota la informació. Confirma-ho fent clic en Eliminar.

Aquests contactes múltiples, ja al teu gust, s'eliminaran del teu iPhone quan el dispositiu se sincronitzi amb iCloud.

iPhone morat

Utilitzar iCloud per eliminar múltiples contactes en un iPhone

Si no tens un Mac o no et ve de gust utilitzar-lo, n'hi ha prou que iniciïs sessió en el teu compte de iCloud des de qualsevol navegador web d'un ordinador i eliminar múltiples contactes d'una vegada. Per dur-lo a terme, segueix els següents passos.

1. Inicia sessió en iCloud.com amb el teu ID d'Apple.

2. Prem a la icona Contactes. Ves baixant-te la llista i selecciona els contactes que vols eliminar mantenint pressionada la tecla Control al teclat de Windows.

3. Fes clic en la icona de Configuració a la part inferior esquerra de la pantalla i després selecciona Eliminar al menú emergent.

4. Apareixerà una confirmació. Tria una altra vegada Eliminar per confirmar l'eliminació dels contactes que vols esborrar.

Si segueixes aquests passos, tots els teus contactes se sincronitzaran amb tots els teus dispositius que comparteixin el teu compte de iCloud.