Es diuen Isaac i Pilar, van deixar els seus llocs de treball com a economista i com a biòloga fa uns anys per fabricar ginebres i licors al seu propi obrador i avui el seu projecte afegeix una nova referència en forma de whisky. Quevall Licors era el seu somni i el whisky en el qual treballen pot ser que en sigui la culminació. Serà, a més, el primer whisky elaborat completament a Catalunya.

quev
 

De l'Empordà

Quevall Licors té la seva seu a Llançà, a l'Alt Empordà i Pilar i Isaac porten treballant al seu whisky d'ordi maltat des de 2021. La previsió és que les primeres ampolles vegin la llum el 2024 perquè, com ells mateixos expliquen, fa falta un mínim de tres anys en bota perquè un whisky sigui digne de beure's. Des de 2018 elaboren licors, ratafies i ginebres sense additius químics i a la manera artesanal. Les seves dependències ocupen els baixos d'una casa del segle XI i, allà, fan envellir els licors que elaboren abans d'embotellar-los. Elaboren dues ginebres (la convencional i la de gerd), tres ratafies, un rom, onze licors i un patxaran. I, ara, van a buscar el whisky.

quevall
 

A la manera escocesa

El seu whisky es prepara amb aigua de brollador i ordi maltat, que arriba des de Lleida i es malta gràcies a un sistema d'infrarojos que Pilar i Isaac han desenvolupat. Les botes també són catalanes: en lloc de botes de Jerez com els que DYC fa servir a Segòvia per al seu 12 anys, a Quevall han recorregut a botes de vi empordanès que atorgaran, segur, un caràcter singular al whisky que sortirà de Llançà. En menys de dos anys, podrem tastar-lo.