Durant aquesta setmana ha tingut lloc una de les fires tecnològiques més importants del calendari anual, l'IFA 2019. Un esdeveniment, en el qual la companyia sud-coreana Samsung presentava per fi el seu polèmic mòbil plegable Galaxy Fold a què ja vam fer referència en aquest article.

En l'IFA s'han vist moltes novetats quant a gadgets i dispositius electrònics de tota classe, inclosa la tornada del Walkman de Sony actualitzat amb motiu del 40 aniversari del seu llançament. Però, com gairebé sempre, les novetats més esperades i seguides han estat les dels telèfons mòbils; entre els quals a més del ja referit Samsung Galaxy Fold, val la pena destacar tres dels més interessants que han arribat de la mà d'importants companyies com Sony, LG i Motorola.

Sony Xperia 5

La companyia japonesa ha presentat en l'IFA un mòbil molt interessant que recorda al seu model més prèmium, l'Xperia 1, però amb un cos més manejable.

Sony continua apostant per un format poc habitual, el 21:9, i pels seus contorns rectanguales que compten amb adeptes però també amb molts detractors. En tot cas, no deixen de ser aspectes que realcen el segell propi de la multinacional japonesa.

L'Xperia X5 compta amb una pantalla OLED de 6,1 polzades i destaca per la qualitat de la imatge i del  so, basat aquest últim en el lloat Dolby Atmos. Té 6 GB de RAM, una càmera posterior de tres lents de 12 MP cada una i una memòria d'emmagatzemament de 128 GB.

Estarà a la venda a Europa a partir de la setmana que ve i encara se'n sap el preu, encara que es tracta d'un mòbil de gamma alta.

Xperia 5

LG G8X ThinQ

Els també sud-coreans de LG han realitzat per la seva part una aposta que caldrà veure com és rebuda pel mercat, perquè no és gaire clar si el que ofereixen serà capaç d'obrir la gana dels usuaris de mòbil d'alta gamma.

Es tracta d'un telèfon que compta amb fins a tres pantalles, a causa que porta incorporat al mòbil el que criden una Dual Screen, que fa que el dispositiu es converteixi en un mòbil en principi ideal per a la multitasca. Té dues pantalles iguals de 6,4 polzades amb qualitat FHD+ i la tercera és més petita (2,1 polzades) i en un sol color, a l'estil dels telèfons previs als smartphones.

Igual com en el cas de l'Xperia 5, també té 6 GB de RAM i 128 GB d'emmagatzemament. Té també una càmera frontal de 32 MP i dues lents posteriors de 13 i 12 MP. S'espera que estigui a la venda a finals de setembre i el seu preu estimat és de 669 euros.

LG G8X

Motorola One Zoom

També s'ha presentat el nou mòbil de la multinacional xinesa Lenovo: el Motorola One Zoom. És un dispositiu de gamma mitjana que compta amb alguns aspectes interessants. El disseny és més propi dels mòbils de gamma alta i té com a assistent de veu el sistema Alexa de Amazon.

Impressiona el desplegament de càmeres que porta, amb una càmera frontal de 25 MP i fins a quatre lents posteriors de 48, 16, 8 i 5 MP, en una clara aposta per les fotos en aquest Motorola One Zoom.

La seva pantalla és de 6,4 polzades i ofereix qualitat FHD+. Porta un lector d'empremtes integrat a la pantalla i els 4.000 mAh del seu bateria es poden recarregar en un moment gràcies a la seva càrrega ràpida. El seu preu de venda és de 429 euros i es pot comprar ja a través d'Amazon.

One Zoom