Els cinc consells de Google per millorar la teva seguretat

 

Google ha posat a disposició dels usuaris dels seus dispositius una sèrie de recomanacions a fi que puguin reforçar la seva seguretat quan es connecten a internet.

La preocupació per una navegació segura és una lluita que ve des que existeix internet però la cada vegada més sofisticació de la tecnologia i els artificis utilitzats pels qui busquen aprofitar-se de les debilitats de les persones i empreses, fa que companyies com Google redoblin els seus esforços per fer arribar als seus usuaris advertiments perquè se sentin i estiguin més ben protegits.

Els consells que ofereix el gegant tecnològic en aquesta ocasió són els següents:

No deixis d'actualitzar el teu programari

Assegura't que tots els teus dispositius estan actualitzats amb l'última versió existent del seu programari. Segons revela Google, un estudi de la consultora Harris Poll revela que el 79% dels usuaris saben que haurien de tenir els seus al dia les seves actualitzacions i, tanmateix, només un terç dels mateixos afirma que fer-ho amb regularitat.

Contrasenyes úniques per a cada compte

Dos terços dels nord-americans consultats reconeixen utilitzar la mateixa clau en molts dels seus comptes, mentre que entre els espanyols la dada baixa a un quart de la població.

Utilitzar la mateixa contrasenya en més d'un compte no fa sinó incrementar el risc per a les dades de l'usuari. Per això, Google recomana crear una contrasenya diferent per a cada compte i que aquesta sigui el més complexa possible i així dificultar que els qui desitgin endevinar-la es trobin amb més problemes.

Utilitza un correu o un nombre de telefóno de recuperació

En el supòsit que perdis l'accés del teu compte o no siguis capaç d'iniciar sessió, haver proporcionat informació com un correu alternatiu o un número de telèfon mòbil et permetrà recuperar el control del teu compte.

Així mateix, disposar d'un mètode de recuperació permet que se't notifiqui si el sistema sospita que hi ha pogut haver una activitat sospitosa en el teu compte o servirà per poder bloquejar algú perquè no utilitzi el teu compte sense el teu permís.

Per poder configurar la informació de recuperació del teu compte de Google, n'hi ha prou que polsis aquest enllaç i entris en 'les teves dades personals'.

Aprofita Google Security Checkup

Google Security Checkup et permet realitzar una revisió de la teva seguretat online que t'ajuda a mantenir-te més protegit quan utilitzis Google. També t'ofereix consells per poder moure't d'una manera més segura a internet.