Estalviar, estalviar i després, estalviar. L'estalvi s'ha convertit en una de les lògiques obsessions del nostre temps, sobretot després de la crisi econòmica mundial que hem patit en l'última dècada. A més, a les despeses habituals de tota la vida de la casa hem anat poc a poc incorporant nous productes i serveis al nostre dia a dia, producte de l'evolució de la tecnologia que millora cada any la seva oferta i ens tempta per incrementar el consum.

Però aquest augment en el consum que ens ha arribat, sobretot, a causa de les noves tecnologies, també pot veure's abaratit gràcies a les mateixes. Podria semblar un contrasentit però no ho és. Alguns dels mesuradors electrònics, els sensors o les aplicacions que proliferen al mercat també s'han concebut perquè siguem capaços de veure la suma de les nostres factures reduïdes i que, per tant, el desitjat estalvi es converteixi en una realitat. A continuació veurem quines són algunes de les possibilitats a l'abast de qualsevol butxaca.

Termòstats intel·ligents

L'Honeywell T6 és un termòstat intel·ligent i programable que t'ofereix la possibilitat de controlar totalment la calefacció de casa independentment d'on et trobis tu. Compte amb programes d'estalvi d'energia i de sincronització automàtica. A més gràcies a la seva possibilitat de geolocalitzar l'usuari, s'activa en funció de la distància a la qual et trobis de casa perquè quan arribis, te la trobis al teu gust; tal com tu ho hagis volgut programar prèviament. Funciona tant a través de wi-fi com de cable i és compatible amb Google Home i dispositius Apple. El seu preu està actualment rebaixat als 155 euros i pots comprar-lo a través d'aquest enllaç.

Endolls programables

Són com els endolls tradicionals però segons el tipus afegeixen a les seves funcions diferents possibilitats segons la tecnologia que portin incorporada. Un dels més senzills és l'endoll temporitzador digital Garza Power, que suporta una potència màxima de 3.680 watts i que, encara que no serveix per als electrodomèstics més grans de la llar, si que realitza la seva funció a molts dispositius dels que tenim a casa. És programable per a tots els dies de l'any i compta amb fins a vuit programes diferents que fan que els dispositius estiguin connectats o no segons les nostres preferències. Es pot adquirir aquí a un preu de 8,95 euros cada unitat.

Bombetes intel·ligents

Com les Hue White de la marca Philips, compatibles amb els dispositius intel·ligents d'Amazon, Google i Apple i que permeten programar i regular la seva intensitat en funció dels teus gustos, estalviant considerablement quan s'adequa a la intensitat a la llum natural provinent de fora de la llar. Es pot comprar des d'aquí per només 16,95 euros cada unitat.

bombetes -  unsplash

Llums LED nocturns amb sensor de moviment

El pack de tres llums LED súper brillants ZEEFO amb sensor de moviment et permet que no hagis d'encendre els llums de la casa a la nit per moure't. Així causaràs menys molèsties als qui visquin amb tu i s'apagaran automàticament quan deixin de captar moviment després de 20 segons. Et permetrà veure per on vas a tota hora i no hauràs d'estar pendent mai més d'apagar els llums en el cas que siguis descuidat. El pots adquirir aquí per menys de 15 euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat