Arriba la calor i amb ell la proliferació de les molestes mosques, que en ocasions inunden amb la seva presència les nostres cases o els llocs d'estiueig als quals ens desplacem. Fins ara, per acabar amb elles encara continuàvem utilitzant el clàssic matamosques de tota la vida o, fins i tot, l'esprai insecticida. Però gràcies a l'enginy d'un surfista nord-americà, ja està disponible una arma de plàstic que dispara sal i que a més d'efectiva s'està convertint en tot un divertiment per als qui ja la utilitzen. Es tracta del Bug-A-Salt.

Què és el Bug-A-Salt

Lorenzo Maggiore és un surfista de 37 anys de la coneguda localitat californiana de Santa Mónica que va deixar els estudis definitivament als 16 anys per complir el seu somni: agafar ones diàriament. Tanmateix, i malgrat no acabar si més no el seu pas per l'institut, sempre ha estat una persona amb inquietuds. I entre elles, la que l'ha portat a la fama i a guanyar-se la vida més que àmpliament, hi havia la de crear un nou mètode per acabar amb les mosques que tant el molestaven.

El seu invent, feia anys que volia que emprendre, es diu Bug-A-Salt i és una arma de l'estil de les pistoles d'aigua que utilitzen els nens a les piscines, però que disparen sal en lloc de líquid. Una arma la finalitat de la qual és matar mosques a base de trets de clorur sòdic.

Bug A Salt

El Bug-A-Salt explica amb un dipòsit que s'omple de la sal comuna que utilitzem a la cuina per donar sabor als aliments i s'utilitza igual que una arma de joguina, disparant el seu gallet després d'apuntar a l'objectiu. Els qui l'han provat parlen molt bé de la seva eficàcia i destaquen que els trets acaben amb les mosques però que no les destrossen, només les maten; un assumpte que valoren molt positivament des del punt de vista de la neteja.

El procés

Maggiore afirma que sent un nen ja se li va ocórrer dissenyar un prototip perquè sentia que les mosques eren massa molestes. Tot i així, no seria fins a 2009 quan va començar a pensar seriosament en la seva creació. Va començar a realitzar diferents dissenys i va presentar el projecte al famós web de micromecenatge Kickstarter, que la va rebutjar perquè pensaven que era una broma. Tanmateix, la seva competidora més important, Indiegogo sí va creure en ell i Maggiore va veure com en uns quants dies la seva idea comptava amb el suport de més de 500.000 dòlars de mecenes anònims prcedentes de 21 països.

Malgrat l'èxit, el surfista va haver de tornar els diners que havia recaptat perquè per la seva falta d'estructura comercial no es va veure capaç de realitzar les trameses necessàries a tants països.

L'èxit

Va ser llavors quan va decidir anar a la Xina i amb l'ajuda d'un fabricant de joguines local van estar dos mesos treballant en el Bug-A-Salt. Aquesta última experiència va resultar tan positiva que a partir d'allà, i amb una inversió inicial de 100.000 dòlars, la pistola antimosques s'ha convertit en tot un èxit. Tant que Lorenzo Maggiore ocupa 20 persones en un negoci que li ha permès vendre un milió de pistoles Bug-A-Salt el 2018, recaptant 27 milions de dòlars.

Si vols aconseguir un Bug-A-Salt per a aquest estiu o regalar-lo a un familiar o un amic, ho pots fer per menys de 55 euros (despeses incloses) a través d'aquest enllaç.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat