Les raons per les quals canvies de mòbil cada cert temps són variades, però no sempre el telèfon que deixes oblidat en un calaix agafant pols té per què no servir per continuar funcionant per a altres menesters.

És possible que el seu bateria no rendeixi ni la meitat que quan el vas comprar, que la seva capacitat d'emmagatzemament hagi quedat escassa per al creixent ús dels arxivaments multimèdia que consumis diàriament o simplement que la seva pantalla no estigui tan intacta com t'agradaria.

La bona notícia és que malgrat tot això, i de molts altres petits inconvenients que pugui oferir, pots rescatar de l'oblit el teu vell mòbil Android per a qualsevol dels següents usos.

Sistema de videovigilància

Encara que el teu telèfon sigui antic, segur que compta amb una càmera prou adequada com per utilitzar per a tasques de videovigilància mentre no hi ha ningú a casa.

Sempre que tinguis el vell mòbil endollat a la xarxa elèctrica perquè no es quedi sense bateria, podràs veure el que passa a la teva casa

Sigui quin sigui l'antiguitat del teu vell dispositiu, sempre connectar-lo a la teva xarxa d'internet a través del wi-fi. A partir d'allà n'hi haurà prou que et descarreguis de Google Play una aplicació com la IP Webcam, que t'ajudarà a transmetre en temps real tot el que passi en el camp de visió del teu rescatat smartphone. Sempre que tinguis el vell mòbil endollat a la xarxa elèctrica perquè no es quedi sense bateria, podràs veure el que passa a la teva casa des del teu mòbil habitual o des de qualsevol ordinador.

Reproductor multimèdia

És una molt bona alternativa per no deixar el teu telèfon habitual quan vulguis escoltar música, veure sèries o pel·lícules. Dedicar-lo només per a un ús multimèdia et permetrà que els recursos de què disposi el teu vell mòbil els facis servir per a una cosa tan desitjable com emportar-te'l de camí a la feina o per utilitzar-lo mentre fas exercici a l'aire lliure o al gimnàs.

mujer corriendo

Convé, això sí, que abans que el reutilitzis amb aquest objectiu, realitzis una restauració de fàbrica al mòbil perquè així disposis de l'emmagatzemament més gran possible per als arxius multimèdia. Després, que et descarreguis una de les moltes apps per reproduir música i vídeos que trobaràs a Google Play serà suficient per posar-te en marxa i divertir-te.

El despertador

Si no vols dormir amb el mòbil que utilitzes diàriament a la teva habitació perquè no et molesti de nit, pots rescatar el teu vell dispositiu perquè faci de despertador al matí. Descarrega't qualsevol de les apps d'alarma gratuïtes que existeixen per a tal efecte i aprofita les diferents possibilitats que ofereixen per configurar el despertador al teu gust i que així aixecar-se al matí resulti una mica més amable.

El localitzador

Has pensat que pot arribar el dia en què et robin el cotxe? O que la teva parella l'aparqui en un lloc diferent a l'habitual i no sigui capaç de recordar on el va deixar? En qualsevol d'aquests casos, reutilitzar el teu antic telèfon a tall de localitzador és una formidable solució.

localitzacio

L'únic que has de fer és tenir activat el localitzador que els mòbils porten de sèrie i que el telèfon estigui connectat permanentment al carregador del vehicle perquè no es quedi sense bateria. Això sí, procura enginyar-te-les perquè el mòbil no quedi en vista dels transeünts que passin pels voltants del cotxe i així evitar que algun amic de l'aliè provi d'irrompre al seu interior per emportar-se'l.

En el cas de voler saber on es troba el vehicle, n'hi haurà prou que entris en l'administrador de dispositius de Android i iniciar la recerca del teu mòbil.