Amb la Setmana Santa ja finalitzada, les empreses especialitzades en reserves online de viatges i allotjaments encaren ja la temporada de vacances d'estiu, per molt que abans arribi el Pont de maig. En eBooking, per exemple, acaben d'elaborar un estudi sobre les destinacions preferides segons la nacionalitat del viatger. En el cas d'Espanya, avancen que preferirem destinacions europees.

turisme aeroport Madrid Barajas by Europa Press
 

Madrid, la destinació preferida

Així, entre els usuaris espanyols del portal, Madrid es converteix en la destinació que més interès genera seguida de Benidorm, Londres, Roma i París. Són tots ells destinacions europees. Els viatges transoceànics, sembla, es descarten. Tindrà una cosa per veure la inflació? Sembla que sí.

I fora d'Espanya?

El superior poder adquisitiu dels nord-americans els fa decidir-se, en primer lloc, per una destinació clàssica que, a ells almenys, els resulta més car que a nosaltres: París és la destinació vacacional preferida pels nord-americans, però és l'única internacional de la seva llista. Als quatre llocs següents apareixen destinacions per a ells nacionals: Myrtle Beach, Las Vegas, New York i Ocean City.

Alhora, els britànics també prefereixen principalment estiuejar a casa o a Europa, just com els nosaltres. Així, les ciutats que fins ara compten amb més reserves per al pròxim estiu són, per aquest ordre, Edimburg, Londres, Liverpool, Amsterdam i Blackpool. Els francesos, sempre més internacionals, opten per Londres, París, Nova York, Roma i Lisboa. Els italians es decideixen per París, Barcelona, Londres, Roma i Nàpols i, finalment, els alemanys opten majoritàriament per destinacions properes per a ells: Berlín, Hamburg, Dresden, Munic i Viena, que és l'única ciutat fora d'Alemanya per la que opten.

Quant al preu mitjà per nit d'hotels, apartaments i altres allotjaments turístics el 2024, les destinacions internacionals que més s'han encarit són les ciutats del Regne Unit i Alemanya, concretament, Edimburg (+36,3%), Berlín (+36%), Hamburg (+33%), Liverpool (+32,8%), Dresden (+28%).