No és cap secret que els joves tenen un accés cada vegada més primerenc al seu telèfon mòbil. Bé sigui per desig exprés dels pares, per tenir-los localitzats, o perquè els fills es tornen molt insistents en demanar que se'ls compri un mòbil, el cert és que es veuen nens i nenes amb el seu propi dispositiu des dels deu o onze anys en molts casos.

El cas és que la preocupació entre els pares pel possible ús que li estiguin donant els seus fills al mòbil és molt comuna i, moltes vegades, els mateixos adults es troben perduts sobre com arribar a saber què estan fent els petits mentre tenen el telèfon entre les seves mans.

Afortunadament hi ha diverses solucions per poder controlar l'ús del mòbil i com succeeix en aquests casos, unes tenen una acceptació més gran que d'altres. Avui parlarem d'una eina molt completa que està disponible tant per a iPhone com per als telèfons Android. Es diu Spyzie i la pots instal·lar gratis seguint els passos que expliquen al seu web. Cal tenir en compte que la configuració del servei és molt senzilla però que difereix lleugerament si el sistema operatiu és iOS o Android.

Spyzie et permetrà el bloqueig de la utilització de determinades aplicacions, restringirà l'ús del mòbil durant un horari determinat o sabrà en cada moment on es troba el teu fill quan estigui fora de casa, entre altres accions. El seguiment d'aquestes o altres activitats es pot realitzar des del teu mòbil, la teva tauleta o el teu ordinador sempre que hi entris.

Pantallazo Spyzie

Les possibilitats que ofereix, a més de les més bàsiques ja citades, són moltes, entre les que destaquen conèixer els números de les trucades efectuades o rebudes, llegir el contingut dels whatsapps, rastrejar la seva navegació per internet, saber quines aplicacions té instal·lades a tota hora i quins està utilitzant, l'ús que estigui donant a xarxes socials com a Facebook o Instagram, els emails que hagi enviat i rebut o veure els vídeos i les fotografies que hagi fet amb el mòbil.

Però una aplicació de control dels pares com aquesta, i moltes d'altres, no serveix només per veure què fa el teu fill sinó per saber si es troba fora de perill de les constants amenaces externes a què es veuen exposats els més petits. Assumptes com el bullying cibernètic o els continguts per a adults que poden comprometre el benestar i la integritat dels menors.

Spyzie ofereix un servei gratuït bàsic amb algunes de les característiques anteriorment descrites i a partir d'allà, una verisón Prèmium més completa que té un cost de 6 euros mensuals i una encara més, denominada Ultimate, que costa 7 euros al mes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat