Justin Schuh, enginyer principal de seguretat de Google llançava fa quatre dies una advertència a través del seu compte de Twitter als més de 2.000 milions d'usuaris del navegador Chrome que hi ha al món: "Seriosament, actualitza la teva instal·lació de Chrome... però ara mateix".

La recomanació amb caràcter d'urgència de Schuh respon que uns hackers van descobrir recentment una bretxa de seguretat en la versió per a ordinador de Chrome, que provoca que els sistemes dels seus usuaris puguin ser segrestats.

Els esmentats hackers van ser capaços de detectar-ho abans que Google, la companyia propietària del navegador més utilitzat al planeta i, per tant, abans també que els seus enginyers poguessin crear una nova versió per solucionar el greu problema.

El fet que empreses com Google triguin en detectar o a ser avisats d'una vulnerabilitat de la importància com aquesta permet que els pirates informàtics que sempre es troben a l'aguait de qualsevol oportunitat per treure'n profit, comptin amb prou marge per causar autèntics estralls i, més encara, en l'usuari mitjà que no sol estar a l'aguait de les actualitzacions prioritàries de les eines que té instal·lades en el seu ordinador.

Per això, tots aquells que no tinguin la versió 72.0.3626.121 de Chrome haurien d'actualitzar el seu navegador immediatament.

Què he de fer

Si la configuració del teu navegador Chrome descarrega i instal·la l'última versió que per defecte està disponible, segurament no has de fer res. Si no, actualitza'l ara mateix. Tot i així, comprova si comptes ja amb l'esmentada 72.0.3626.121.

Per saber quina és la versió de Chrome que tens al teu ordinador, aquests són els passos que has de seguir:

  1. Obre Chrome
  2. Clica sobre els tres punts verticals de la cantonada dreta del navegador
  3. Porta el cursor fins al terme 'Ajuda', i entre les opcions que es despleguen tria 'Informació de Google Chrome'
  4. Se t'obrirà una nova pestanya a Chrome per la qual el sistema començarà a buscar si existeix alguna nova actualització i et dirà quina és la que tens instal·lada en aquell moment. Si no es tracta de la ja nomenada 72.0.3626.121, t'oferirà actualitzar-la i amb només amb prémer el botó, es durà a terme. Una vegada descarregada i perquè la instal·lació faci efecte, Chrome es reiniciarà per tornar a estar disponible en uns segons.