Una de les novetats més importants que ens ha deixat aquest any 2020 del coronavirus ha estat el teletreball, sobretot durant el confinament. Com a conseqüència d'haver estat tancats a casa, són moltes les persones que han hagut de canviar les reunions físiques per les telemàtiques, sobretot per qüestions laborals però també per estar en contacte amb familiars i amics.

Tanmateix, aquestes videotrucades s'han produït en la seva gran majoria a través de la connexió d'Internet de la llar, ja sigui per mitjà del cable o del wi-fi. Però ara que la nova normalitat permet que sortim de casa i ens hem acostumat a utilitzar més encara els dispositius habituals (mòbil, tablet o portàtil), continuem havent de realitzar videotrucades. I no sempre ens trobem en un entorn amb wi-fi disponible.

Per això, és un moment interessant per conèixer quantes dades consumim quan realitzem videotrucades, escoltem serveis de música per streaming com Spotify o de continguts audiovisuals, com Netflix. Al cap i a la fi, cadascú compta amb un contracte diferent de dades mensuals amb el nostre operador telefònic i, el normal, és que les dades tinguin un límit tots els mesos. Així que a continuació veurem unes estimacions dels esmentats consums en els usos més comuns quan no estem sota el paraigua d'una connexió wi-fi.

Videotrucada família

Facetime

Les videotrucades realitzades a través dels dispositius d'Apple són molt utilitzats, sobretot, per estar en contacte amb amics i familiars. El consum estimat d'aquest servei és de poc més de 3 Mb per minut o uns 200 Mb a l'hora.

Whatsapp

Quant a les videotrucades de l'app de missatgeria més utilitzada per la majoria de la gent, el consum és una mica major que en el del cas anterior. S'estima que un minut d'ús de trucada per vídeo a través de Whatsapp consumeix al voltant de 7 Mb per minuts o 420 Mb per cada hora d'ús.

Zoom

Es tracta, sens dubte, del servei de videoconferències que més s'ha utilitzat des que va arribar la pandèmia de la COVID-19. Va passar de ser pràcticament un desconegut a utilitzar-se per la majoria de la gent, sobretot per a qüestions laborals, encara que no només per això. Doncs bé, el consum de dades de Zoom depèn de la configuració de qualitat d'imatge que s'esculli. Hi ha tres possibilitats: 480p, 720p i 1080p. La diferència en consum és substancial, ja que per minut les xifres són de 8,8 Mb, 18 Mb i 25 Mb, respectivament. El que suposa que si la videotrucada dura una hora, els consums es disparen has els 528 Mb, 1 Gb i 1,5 Gb, respectivament.

Netflix

El rei del streaming en vídeo a nivell mundial compta també amb tres qualitats quant a la imatge: SD, HD i UHD. L'hora de visionament per hora de cada una d'elles és d'1 Gb, 3 Gb i 7 Gb, segons la versió que s'utilitzi.

NetflixSpotify

Finalment, el servei més popular de música per streaming. També té tres nivells, segons la qualitat amb què compti la transmissió de les cançons. En la més bàsica, el consum és de 2 Mb per cançó i 40 Mb per hora, com a mitjana. La intermèdia és de 3,5 Mb i 70 Mb. Mentre que el streaming de la qualitat més important de totes, consumeix 7,5 Mb per cançó i 150 Mb per hora.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat