L'expert en seguretat Troy Hunt ha destapat una filtració de correus electrònics de 772.904.991 adreces de correu i més de 21 milions de contrasenyes; una de les filtracions més grans de la història. Hunt té una pàgina web dedicada a destapar aquestes irregularitats informàtiques.

Hunt va rebre una sèrie d'alertes i va decidir entrar en un fòrum de hackers del servei d'emmagatzematge Mega (un servei que fa la mateixa funció que Dropbox o Google Drive). En aquest fòrum va accedir a una carpeta anomenada Collection #1 on hi va trobar 87GB de dades de text (que un cop les va depurar va descobrir que corresponien a correus electrònics). La carpeta ja ha estat eliminada de Mega.

La llista de possibles afectat per aquestes filtracions és molt gran i Hunt ha posat en marxa una pàgina web perquè tothom pugui comprovar si les seves adreces electròniques s'han filtrat. És molt senzill, només cal entrar a la pàgina 'Have I Been Pwned?' i comprovar el vostre correu.

En el cas d'haver estat hackejat, el web ens informa des de quina web i la data. 

Have I Been Pwned  Check if your email has been compromised in a data breach

Què faig si el meu correu ha estat filtrat?

Si el teu correu és un dels filtrats es recomana canviar la contrasenya, la mateixa pàgna web de Troy Hunt té un buscador de contrasenyes on hi podem escriure la nostra i veure si està associada a algun correu.