Som lluny i no ens podem veure. O sí, a través d'una pantalla. Les mesures de prevenció per frenar l'extensió del coronavirus, que ens han portat a passar més temps a casa, han disparat el trànsit a les xarxes dels operadors de telecomunicacions. Tant les trucades com la missatgeria de text han experimentat -sobre dades- un espectacular repunt.

Segons xifres que Telefónica ha fet públiques aquest dimarts, des del dilluns 9, el consum de Whatsapp ha crescut un 698%, cosa que suposa 381Gbs més del normal. També s'ha detectat un increment del 26% del trànsit total a la xarxa IP de Movistar, el que equival a unes 1.500 hores de pel·lícules en HD per segon.

En concret, Movistar detalla que el creixement més important es va detectar dissabte 14 de març, principalment pel gaming i precisament, l'ús del Whatsapp.

Orange assenyala un increment de prop del 30%, mentre que Vodafone informa que, entre dilluns 9 de març i el dilluns 16 de març, el trànsit de dades en aquestes xarxes ha augmentat un 40%.

Ens truquem més

Quedar-se a casa també ha fet que ens truquem més, tant en fix com al mòbil.

Orange explica que el trànsit de veu a la seva xarxa fixa ha crescut més del 50%, mentre que a la xarxa mòbil la pujada ha estat de gairebé el 90%. En aquesta línia, Vodafone recull un increment del 134% en les trucades amb telèfon fix i del 36% amb mòbil, amb 74 milions de minuts més en comparació amb el dilluns 9 de març. Movistar ha registrat també un trànsit de veu molt superior al normal, sobretot a la Comunitat de Madrid, que ha portat a un increment la setmana passada respecte a altres d'anteriors del 37%.

Veiem més sèries

El consum de material audiovisual en plataformes streaming també ha crescut aquesta última setmana amb un augment proper al 30% en el cas d'Orange. I Telefónica subratlla que els accessos a Movistar+ en l'última setmana han augmentat un 6% respecte als mateixos dies de la setmana anterior.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat