Després de l'allau de propostes i oferiments, es crea la primera aplicació, SocialMedic, per ajudar a la mobilitat dels professionals sanitaris a desplaçar-se durant la pandèmia del coronavirus. SocialCar, l'Institut Català de la Salut, Uber i Axa han creat aquest servei durant l'estat d'alarma perquè tots aquells que vulguin, puguin facilitar de franc el seu cotxe particular als treballadors dels hospitals i l'atenció domiciliària.

Les plataformes que ho integren es fan càrrec dels costos operatius i de desinfecció i neteja dels vehicles, abans i després del seu ús. I Axa dona la cobertura a tot risc del vehicle sense cap mena de cost.

D'aquesta manera, s'ofereix comoditat i seguretat durant el desplaçament al personal de la salut per poder seguir al peu del canó. Per poder oferir el cotxe, és necessari registrar-se a SocialCar i identificar-se. L'Institut Català de la Salut és l'encarregat d'assignar el personal segons les necessitats de feina que tingui cadascú.

El propietari del cotxe és qui es traslladarà fins l'hospital indicat per deixar-lo a disposició. Per això, es recomana portar el certificat d'autoresponsabilitat durant el seu desplaçament. La mateixa aplicació contactarà amb l'usuari per anar-lo a recollir un cop hagi fet el servei i estigui desinfectat amb un tractament d'ozó.