És possible que en les dues dècades que portem entre mòbils, alguna vegada hagis estat víctima del robatori d'un d'ells. I si no ho has estat, el que sí que és segur és que coneixeràs més d'una persona que ha passat pel tràngol que suposa que et deixin sense mòbil. En ocasions perdem el mòbil i el disgust és important, però és encara més gran quan saps que en realitat te l'han robat.

Sigui com sigui, mai no està de més prendre determinades precaucions per si –mai se sap– et roben el telèfon. Perquè el mal resulti el menor possible, a continuació assenyalem algunes accions que pots realitzar ara mateix i així minimitzar en la mesura possible el disgust.

Móvil

El primer que hauries de tenir habilitat és un patró de bloqueig de pantalla forta, una contrasenya, l'empremta digital, el reconeixement facial o l'escaneig de l'iris. Hi ha gent que prefereix no tenir-lo perquè pot resultar un tant molest en el dia a dia cada vegada que accediràs al mòbil, però aquesta petita molèstia val la pena pel que pugui passar.

Així mateix, hauries d'activar la funció Buscar el meu dispositiu perquè així es pugui ubicar el mòbil i restablir el dispositiu en manera remota si en alguna ocasió te'l roben. Per a això n'hi ha prou amb seguir la següent ruta: Ajustaments > Aplicacions d'administració del dispositiu > Buscar el meu dispositiu i una vegada allà, marca la casella.

Una altra solució que ajuda, si se'n té un, és un smartwatch. La majoria dels rellotges intel·ligents poden avisar-te si t'allunyes del mòbil. Alguna cosa, sens dubte, ideal si t'acaben de sostreure el telèfon.

Una cosa està clara, un lladre no pot robar el que no portes a sobre. Per això, quan surtis al carrer, prova de limitar la quantitat d'objectes que portes amb tu. En ocasions, moltes de les coses que portem amb nosaltres no les necessitarem en cap moment (i això inclou la major part del que va dins d'una bossa o una motxilla). Per això, no està de més fer una selecció del que és realment imprescindible quan surt de casa. Així, et serà més fàcil conèixer si portes tot amb tu en cada moment. En qualsevol cas, presta sempre una especial atenció a on i com portes la bossa i la motxilla, sobretot en llocs on hi hagi molta gent.

cartera

Si et pares a prestar ajuda a qui t'ho sol·liciti, abans fixa't bé en on portes el mòbil. De vegades el portem a la butxaca d'una jaqueta, en una bossa que no té cremallera... i si qui et demana ajuda forma part d'un equip que anirà a buscar el teu telèfon o la teva cartera, sabrà què fer per distreure't, fent que et col·loquis de determinada manera o que no deixis a la teva bossa o motxilla i així donar el cop.

Finalment, i encara que sembli molt obvi, quan vagis a estar en zones congestionades o quan surtis de viatge, procura portar el teu mòbil i la teva cartera a les butxaques davanteres dels teus pantalons si és possible. No només complicaràs el furt sinó que a més et resultarà més senzill notar si algú intenta accedir als teus objectes de valor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat