Les xifres oficials diuen que es venen menys mòbils si es comparen aquestes amb les de fa uns anys. D'algun temps ençà, malgrat que les marques continuen traient periòdicament nous models, tot apunta que els usuaris s'ho pensen més a l'hora de gastar-se els diners en un nou mòbil.

Al cap i a la fi, tots tenim un telèfon prou útil amb què estem, si més no, relativament satisfets. Però això no significa que bé sigui per ruptura, per pèrdua, per robatori o perquè el dispositiu ja no dona més de si, no faci falta reposar el mòbil antic per un altre de nou.

Hi ha els qui aprofiten alguna oferta o un finançament a terminis per pujar d'esglaó i comprar-se un mòbil de gamma mitjana-alta o alta, però l'habitual és que es miri el més possible la relació qualitat-preu o se'n vagi a buscar un mòbil que estigui molt bé de preu però prou bo. El problema és que són moltes les persones que no saben què comprar perquè no entenen de mòbils o de tecnologia. Per això a continuació t'oferim alguns aspectes que et vindran bé tenir en compte si ha arribat el moment de canviar el teu vell dispositiu per un de bo, bonic i barat.

Noia móvil

Consells per encertar amb la compra

 

El primer que has de fer és no deixar-te enlluernar per l'enorme quantitat de funcionalides que avui dia ofereixen els mòbils. El punt de partida és preguntar-te per a què necessites el mòbil. Quin és l'ús més granque fas d'ell. Perquè, per exemple, pot ser que amb prou feines facis fotos al llarg de l'any i no tingui sentit que et quedis enamorat per un telèfon que porti tres càmeres amb una resolució de les imatges superior a la mitjana. Aquesta és la primera pregunta que t'has de fer: Per a què utilitzo jo el mòbil?

Segur que no l'utilitzes només per a una cosa, però si t'asseus amb llapis i paper, no et costarà gens elaborar una llista de tres o quatre usos que li dones i ordenar-los partint de la seva importància per al teu dia a dia. Només amb això, ja hauràs fet un pas important perquè començaràs la recerca amb què t'interessa trobar en un mòbil i què et resulta superflu.

Tret que siguis un usuari intensiu en veure sèries al telèfon, que et passis gran part del dia jugant a videojocs molt exigents, que sigui molt aficionat a la fotografia o que no et desenganxis del mòbil en tota la jornada, en gairebé tots els casos, que tinguis en compte tres detalls, et serà suficient.

 

  • Emmagatzemament

 

Amb el pas dels anys, els mòbils han anat incrementant la capacitat d'emmagatzemament. La raó no és capritxosa perquè, al cap i a la fi, la resolució més gran de les fotos i els vídeos, els arxius que constantment rebem per Whatsapp i la mida de les aplicacions, han fet que els mòbils de 8 i 16 GB de memòria d'emmagatzemament s'hagin quedat desfasats. Encara que creguis que no vas a necessites una capacitat especial, no hauries de mirar un mòbil amb menys de 32 GB i si compta amb 64 GB, millor.

  • Memòria RAM

D'altra banda, tampoc no s'ha de deixar de banda la memòria RAM del mòbil. És la que utilitza el telèfon per suportar que diverses aplicacions estiguin utilitzant-se alhora. Si la memòria RAM és massa justa, el mòbil anirà lent quan hi hagi diverses apps obertes alhora. Si no sols fer ús de la multitasca gairebé mai, et valdrà amb una RAM de 2 GB. Si al contrari necessites que el mòbil es mogui amb certa facilitat, hauries de buscar un telèfon amb 3 GB almenys.

Móvil blanc (1)

  • Bateria

Tots voldríem no haver de preocupar-nos per l'estat de la bateria del mòbil al llarg del dia, però la realitat és que a res que donem un cert ús al telèfon, la major part de les vegades no arribem gaire justos al final del dia o senzillament no arriba amb vida. És cert que el consum de la bateria depèn de cada model i marca, però una bateria fiable no hauria de tenir menys dels 3.200 mAh.

Que tinguis en compte aquestes tres dades i els respectis a l'hora de buscar un telèfon mòbil, segur que trobaràs dispositius prou bons i a un preu més que raonable. Alguns d'ells, fins i tot, per sota dels 100 euros.