Els vehicles elèctrics i els híbrids s'estan obrint pas a poc a poc entre les preferències dels usuaris d'automòbil. Bé sigui perquè són clarament l'alternativa a mitjà i llarg termini dels que utilitzen combustibles derivats del petroli o per la creixent conscienciació ecològica existent, el cas és que el que fins fa molt poc era gairebé alguna cosa que cridava l'atenció, ja pobla una part significativa de les carreteres.

A Catalunya encara no es veuen tant com a Noruega o Suècia perquè encara hi ha molta tasca de proselitisme per realitzar des de les institucions i les marques, perquè els cotxes elèctrics encara no són tan assequibles com als països nòrdics –on gaudeixen de veritables ajuts que incentiven la seva compra– i perquè el parc públic de punts de recàrrega és encara massa pobre. Però tot arribarà.

El cas és que si has estat prop d'un cotxe elèctric que circulava a baixa velocitat, segurament t'has espantat quan ha aparegut en el teu camp visual perquè no havies estat capaç de detectar-ho prèviament, ja que no emeten cap soroll. I això, que és un enorme avantatge des del punt de vista de la contaminació acústica que tant patim a les ciutats, s'està convertint en un perill per la quantitat de contratemps en forma d'atropellaments o ensurt que s'estan produint.

Conscients de la nova realitat que suposa el silenci dels vehicles elèctrics, la Unió Europea va decidir fa ja un temps buscar solucions perquè aquest aspecte es pogués solucionar. I la decisió adoptada pels regidors d'Europa, entra en vigor avui 1 de juliol de 2019.

La nova normativa

Des de ja, tots els nous models de vehicles elèctrics venuts a la Unió Europea han ara de produir un soroll artificial sota certes condicions. Així els fabricants d'aquests cotxes híbrids i elèctrics han d'instal·lar un sistema d'alerta de vehicles acústics, conegut com a AVAS, que hauran d'emetre un so mentre circulin per sota dels 19,3 km/h (12 milles per hora) o sempre que se circuli marxa enrere.

Cada fabricant podrà escollir quin tipus de so sigui el que emetin els vehicles de la seva marca però haurà de ser similar al dels motors de combustió, encara que en cap cas més elevat.

La UE no és l'únic regulador al món que ha decidit apostar per aquest sistema d'alerta al vianant, ja que els EUA també s'han posat a legislar sobre això i l'entrada en vigor del sistema de so serà obligatori entre el nord-americà a partir de setembre de 2020. Així mateix, en aquest cas, la velocitat fins a la qual haurà d'emetre el corresponent soroll serà encara més gran: les 18,6 milles per hora (29,9 km/h).

En la resta de les situacions superiors a les velocitats referides, els elèctrics i els híbrids continuaran sent vehicles silenciosos tant dins de les ciutats com a la carretera. Una cosa que a poc a poc es convertirà en part del paisatge predominant en el nostre dia a dia i que agrairem com tantes altres mesures destinades que el món sigui una mica millor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat