Ens ha passat a tots algun cop. Envies un missatge per Whatsapp a algun dels contactes i no reps cap resposta després d'hores, dies... Potser quan t'ha passat has pensat que aquesta persona que no et contesta t'ha bloquejat.

Afortunadament, des de fa molt de temps Whatsapp permet bloquejar l'usuari que vulguis. És una mesura d'allò més adequada si tenim en compte que amb l'enorme quantitat de milions d'usuaris que fan servir aquesta aplicació de missatgeria instantània, no és forassenyat pensar que en qualsevol moment pot aparèixer algú que es dediqui a molestar-te o a fer-te la vida impossible.

Dona móvil

Tot i així, però, ningú no s'espera que un dels contactes el bloquegi, i menys si no hi ha hagut cap desacord entre un i l'altre. Malgrat tot pot passar, i no només això, sinó que passa relativament sovint. Però com pots saber si aquesta persona que no et respon als missatges t'ha bloquejat? Tot seguit veurem alguns passos per mirar d'esbrinar-ho.

El doble 'check'

Si una persona t'ha bloquejat al Whatsapp automàticament deixa de rebre els teus missatges, encara que li escriguis. Si amb el pas del temps veus que juntament amb el text del missatge que has enviat només hi apareix un símbol de check (√) en lloc dels dos (√√) –que quan estan en negre indiquen que s'ha rebut, i quan apareixen en blau, que s'ha llegit–, pot ser un primer indici que les teves sospites podrien no estar mal encaminades. Però tot i així encara et queda camí per recórrer en la teva investigació.

La seva foto de perfil

Si entres al perfil de Whatsapp del teu contacte i veus que no té cap foto de perfil, pot ser un altre indicador sospitós. Sobretot si fins fa poc apareixia sempre una imatge o fins i tot més si et consta haver-lo vist canviar de foto des que el tens a Whatsapp. Podria ser que de sobte el teu contacte s'hagués tornat més gelós de la seva privacitat però, podent ser així, no és el més habitual. Si a l'absència de foto de perfil li sumes que van passant els dies i el missatge que li vas enviar continua sense passar del check al doble check, la sospita s'aniria consolidant. Però encara caldria continuar fent comprovacions.

No mostra la seva última connexió

Whatsapp et permet triar si vols mostrar a la resta d'usuaris quan va ser l'última vegada que vas obrir l'aplicació. A canvi, si decideixes ocultar aquesta informació tampoc no sabràs quan ho han fet els altres. Malgrat que això és així, el que és inevitable, s'hagi triat una modalitat o una altra, és que mentre estàs connectat, Whatsapp reveli que estàs En línia. Si no ets capaç de veure mai que es troba En línia, tens tot el dret per incrementar les teves sospites que t'ha bloquejat.

Noia whatsapp

Intenta afegir-lo en un grup

I arribem al moment de la prova definitiva. Si totes les accions anteriors et porten a pensar que es tracta d'un bloqueig, intenta afegir-lo en un grup de Whatsapp. El primer que has de fer és crear un grup nou. Després, afegir-hi un contacte de la teva confiança. Arribats a aquest punt, prem l'opció Afegir participants i introdueix en el grup el contacte de qui fa temps que sospites que t'ha bloquejat. Si Whatsapp t'ensenya una notificació que diu no s'ha pogut afegir XXX, no tinguis cap dubte que el teu contacte t'ha bloquejat en algun moment i que manté el bloqueig. Es tracta d'una prova definitiva però una mica arriscada, per invasiva. Perquè si el contacte no t'ha bloquejat i l'has afegit en un grup en què no té sentit que hi sigui, podria arribar a pensar malament de tu. Per això és l'última prova a fer d'entre totes les citades.

Finalment, has de saber que si tots dos ja éreu en un altre grup de Whatsapp, podràs veure'l participar en aquest grup concret però no podràs contactar en privat amb ell mentre no et desbloquegi.