Segur que t'ha passat en més d'una ocasió. Bé perquè has necessitat fer lloc en la memòria del teu telèfon o perquè simplement has cregut que no voldries conserves determinades imatges que es van acumulant i a què en un moment determinat no has donat prou importància. El cert, és que esborrar fotografies del mòbil i penedir-se més tard no és tan infreqüent. A continuació et mostrarem algunes possibilitats perquè en la majoria dels casos puguis tornar a aconseguir-les.

Tres opcions

L'avantatge que té el iPhone és que la seva aplicació nativa Fotos compta amb una paperera en la qual guarda durant ni més ni menys que un mes les imatges que hagis esborrat. I a més, les conserva en les mateixes condicions que quan es van obtenir. La mateixa mida, el mateix pes, la mateixa qualitat, en definitiva.

Concert

El primer que has de fer per aconseguir les imatges rebutjades que desitges tornar a tenir és seguir el següent camí. Entra en l'app Fotos, vés-te'n a Àlbums i una vegada allà veu fins a baix del tot. Allà veuràs l'opció Eliminat. Una vegada dins podràs veure allà qualsevol fotografia o arxiu de vídeo que hagis esborrat l'últim mes.

Per poder tornar a gaudir dels arxius que desitgis recuperar, només hauràs de marcar la foto o el vídeo que vulguis polsant l'opció Recuperar i tornaràs a tenir-lo on estava abans que l'esborressis.

En el cas que no et trobis la foto a la papereta de Fotos, hauràs d'intentar buscar-la a la còpia de seguretat que s'hagi realitzat en el iPhone, que és un dispositiu que per defecte realitza còpies de seguretat de les seves fotos en iCloud, el núvol d'Apple. Si encara estigués la foto que busques en iCloud només has de seguir la següent ruta per comprovar-ho: Ajustaments > el nom del telèfon > iCloud. A partir d'allà revisa que tant l'apartat Fotos com Fotos en iCloud estiguin prèviament seleccionats. Si és així, és molt probable que trobis la imatgeque ha eliminat.

Grafitti

Finalment, si amb cap dels dos mètodes no has aconseguit el teu objectiu, pots recórrer com a última opció a iTunes al teu ordinador. Connecta'l al teu iPhone i obre l'aplicació iTunes. Una vegada dins, prem el gràfic amb aspecte de telèfon mòbil que trobaràs en la part superior esquerra de l'aplicació, fes clic en ell i busca l'opció Restaurar còpia de seguretat on veuràs la data en la qual es va fer la còpia per última vegada. Si la còpia de seguretat és anterior a l'esborrament de l'arxiu, el normal seria que la foto fos allà. Que restauris la còpia de seguretat tindràs resolt el problema i la foto tornarà al teu poder.