Cada dia es produeixen milers de robatoris de telèfons mòbils. Pot ser fins i tot probable que tu hagis passat per aquest desagradable tràngol alguna vegada i coneguis de primera mà la impotència que se sent en no haver pogut fer res davant de semblant circumstància.

Doncs bé, a partir d'ara pots sentir-te més segur si segueixes les recomanacions que t'oferim perquè prenguis mesures sobre la seguretat del teu mòbil davant d'una eventual sostracció del teu telèfon.

Habilita el seguiment remot

El seguiment remot et permet efectuar un rastreig del teu mòbil, localitzar on es troba i fins i tot esborrar les seves dades des de la distància, si arribat el cas t'interessa fer-ho.

Si tens un telèfon Android, prem la icona d'Ajustaments i a continuació fes clic en l'opció Google, baixa fins a la part inferior de la pantalla i prem en Seguretat. Finalment només et quedarà activar l'opció Trobar el meu dispositiu. Una vegada realitzats aquests passos, quan perdis el mòbil o te'l robin, podràs conèixer la seva localització a través d'internet o, així mateix, esborrar des de la distància les dades que contingui el teu telèfon.

En el cas que el teu mòbil sigui un iPhone, entra en Configuració i prem en el teu ID d'Apple. Després obre Configuració de iCloud i habilita Cercar el meu iPhone. Seguint aquesta ruta, podràs localitzar on es troba el teu mòbil o esborrar el seu contingut des del web de iCloud del teu ordinador.

iPhone

Una contrasenya forta

Si has patit el robatori del teu mòbil, el millor és que qui el tingui en el seu poder es trobi amb les dificultats més grans per poder aconseguir el seu control. Per això, el primer que has de fer –si no ho fas ja– és que el teu mòbil es bloquegi cada vegada que deixes d'utilitzar-lo.

Per a això, el més adequat és utilitzar una contrasenya de bloqueig de pantalla complexa perquè no sigui senzilla d'encertar per part del lladre. L'ideal seria que la contrasenya tingués majúscules, minúscules, números i símbols. Però si no vols haver de passar per un tràngol tan complicat cada vegada que utilitzaràs el telèfon, també pots recórrer a l'autenticació biomètrica com a mètode segur. Ja sigui mitjançant l'empremta dactilar, la identificació facial o l'escaneig de l'iris, estaràs fent impossible l'accés al teu mòbil a qualsevol que no siguis tu.

Sincronitzar dades al núvol

Com ja hem vist, es poden esborrar les dades del dispositiu a distància però això no significa que per fer-los desaparèixer del mòbil els hagis de perdre ni de bon tros. Per això sincronitzar les dades freqüentment al núvol et salva del desastre que suposa quedar-te de bones a primera sense tanta informació com la que s'emmagatzema en un mòbil.

Si el teu telèfon és un Android, vés-te'n a Ajustaments i prem en Comptes i còpia de seguretat. Una vegada allà habilita Fer una còpia de seguretat de les meves dades. Aquests passos poden tenir noms diferents però similars segons la versió de Android que porti el teu mòbil.

Android

A partir d'allà, descarrega't una app com Google Drive, Google Photos o Dropbox per fer una còpia de seguretat de les teves fotos, vídeos i documents. La mateixa configuració del telèfon i els contactes se sincronitzen automàticament si utilitzes un nou telèfon després del robatori, per la qual cosa no t'hauràs de preocupar d'això si has configurat el mòbil perquè la sincronització tingui lloc. Per accedir a les fotos, vídeos i documents, només hauràs d'entrar en el servei del núvol que hagis escollit i els trobaràs allà.

Si tens un iPhone, vés-te'n a Configuració, prem en el teu ID d'Apple, obre la Configuració de iCloud, fes clic en Còpia de Seguretat de iCloud i habilita-la. Quan aconsegueixis un nou iPhone, el procés de configuració et preguntarà si vols restaurar configuracions, contactes, fotos i vídeos des de iCloud i amb dir que sí que tindràs tot a la teva disposició com si no t'haguessin robat el telèfon.