Segur que en més d'una ocasió has volgut passar algun arxiu del teu mòbil al teu ordinador i no has sabut com fer-ho. Cada sistema operatiu té les seves maneres de fer-ho, però tant els telèfons Android com l'iPhone permeten que passem continguts des del dispositiu mòbil al portàtil o l'ordinador.

Sistema operatiu Android

  • A través del cable USB

El primer que has de fer per utilitzar aquest mètode, és connectar un cable USB (per exemple, el del carregador del mòbil) al telèfon i a l'ordinador. A partir del moment en què l'ordinador t'avisi que reconeix el telèfon, s'instal·laran els drivers necessaris de manera automàtica i al mòbil apareixerà una notificació dient que el procés ja està en marxa.

Prement en aquest avís, el mòbil et deixarà escollir la manera de connectar-lo a l'ordinador. Les dues possibilitats són mitjançant Dispositiu multimèdia (MTP) o mitjançant Càmera (PTP). Escull aquest últim. Si veiessis que l'ordinador no t'ofereix cap de les opcions referides, pots accedir manualment seguint aquesta ruta al teu mòbil: Ajustaments > Emmagatzemament i aquí has de pressionar en els tres punts verticals que et portaran al menú, on hauràs de prémer on diu Conexió USB a ordinador.

Bé per un camí o per l'altre, podràs accedir a les carpetes de memòria del teu mòbil i des d'allà passar el contingut a l'ordinador.

  • A través del núvol

Avui dia emmagatzemar arxius al núvol és del més habitual i a més permet que quan es pugen des del mòbil, descarregar-los després a l'ordinador sigui tan senzill que no es necessiti res més que una connexió a internet. Serveis com Dropbox, Google Drive o One Drive són molt populars i tant la pujada dels continguts com la seva posterior descàrrega i posada a disposició són tan intuïtius com senzills.

  • A través de programes d'accés remot

N'hi ha més d'un al mercat, però potser el més valorat entre els usuaris d'Android sigui Airdroid, que el pots descarregar des d'aquí. Airdroid serveix per prendre el control del mòbil des de l'ordinador i entre les seves funcions disponibles hi ha la de passar arxius del telèfon a l'ordinador.

No es necessiten els cables USB perquè funcioni i l'únic requisit per poder realitzar les transferències és que ambdós dispositius es trobin connectats a les mateixa xarxa wi-fi.

Sistema operatiu iOS

L'ecosistema d'Apple permet, a més de compartir arxius, fer servir altres utilitats per mantenir actualitzats determinats documents a tots els teus dispositius. Per a això pots recórrer a iCloud Drive, Handoff o AirDrop.

iCloud Drive és el servei de núvol d'Apple, serveix per pujar i descarregar tota mena d'arxius per a qualsevol dispositiu de la marca de la poma o PC.

Handoff és una funcionalitat mitjançant la qual podràs començar un document en el teu iPhone i continuar-lo després en el teu iPad o en el teu Mac. Està disponible per a determinades aplicacions d'Apple però també funciona amb altres serveis aliens a la marca.

AirDrop és una eina d'Apple amb què podràs enviar i rebre arxius via Bluetooth i wi-fi entre dispositius de la companyia de Cupertino sense necessitat de cables.

Per compartir arxius d'una manera més tradicional entre el teu iPhone i l'ordinador, hauràs d'utilitzar iTunes. N'hi haurà prou que obris iTunes, connectis el mòbil a l'ordinador mitjançant el cable i seleccionis l'opció Arxius compartits que veuràs a la barra de l'esquerra de l'aplicació.

L'inconvenient que et pots trobar és que aquest mètode no permet que totes les apps del teu iPhone comparteixin els seus arxius. Hauràs de conformar-te amb fer-ho només amb la que permet iTunes. Tenint aquest detall en compte, podràs compartir els arxius arrossegant i deixant-los anar des de la llista de Documents a una carpeta o una finestra de l'ordinador.

També permet l'opció de realitzar una selecció d'arxius en la llista de documents i fer clic a Guardar, i després buscar la carpeta de l'ordinador en la qual vols copiar els arxius i polsar l'opció Guardar.