De vegades hauràs volgut poder fer una trucada de telèfon sense que el teu interlocutor sàpiga des de quin número té lloc la conversa. Les raons poden ser molt variades: quan truques per raons de feina, perquè t'estàs posant en contacte amb un servei d'atenció al client, quan no vols que qui rebi la trucada tingui un número per poder-te tornar la trucada, o qualsevol altra raó. Es tracta d'una opció que pots fer servir de manera puntual o, si t'ho estimes més, per a totes les trucades que facis. Ets tu el que decideix gràcies a les possibilitats que ens ofereix la tecnologia.

Fer sempre trucades ocultes

Pots triar que totes les teves trucades es facin de manera oculta o només algunes. Si t'estimes més el primer cas, has de saber que pots amagar el teu número per defecte tant des dels mòbils Android com els iOS. En aquests dos casos la ruta per activar l'opció de trucades ocultes és molt similar i pot canviar lleugerament depenent del model del terminal o de la versió del sistema operatiu, però la ruta que se segueix és gairebé sempre la següent:

Per als terminals Android, el primer que cal fer és obrir l'app de les trucades. Tot seguit, prémer el símbol de tres punts i seleccionar configuració. A partir d'allà polsar més ajustaments o configuració addicional, en funció del que digui el terminal. Llavors cal triar l'opció mostra el meu ID de trucada i escollir la preferència oculta número. Una vegada seguida aquesta ruta, totes les trucades que es facin des d'aquest terminal apareixeran al receptor com a número ocult.

Per als iPhone, la ruta que se segueix comença en l'app configuració i una vegada dins cal seleccionar l'opció telèfon. Una de les opcions que hi apareixen és la de mostra ID de trucada. N'hi ha prou amb polsar-la i desactivar l'opció perquè la trucada oculta ja sigui una realitat.

Fer només determinades trucades ocultes

Però també pots preferir que les teves trucades mostrin habitualment el teu número i només amagar-lo en moments determinats. Si t'estimes més fer-ho així, per cada vegada que vulguis que no se sàpiga el número del mòbil des del qual truques n'hi ha prou que afegeixis un prefix al número de destí. Per exemple, si et poses en contacte amb el 666666666 i vols ocultar la teva identitat, hauràs de començar la marcació de la trucada amb la combinació #31#. Així, el número a què trucaràs serà el #31#666666666.

Però la possibilitat d'ocultar el teu número no només és possible per als telèfons mòbils. Si ets dels que encara fa servir el telèfon fix, ja sigui a casa o a la feina, també pots impedir que el teu interlocutor sàpiga des de quin número li truques. Per a això, hauràs d'afegir un prefix abans de marcar el número de telèfon de destí: el 067.