Si ets usuari de Twitter, segur que més d'una vegada t'hauria agradat guardar al teu mòbil algun vídeo dels comptes que segueixes que t'hagi cridat l'atenció. El problema és que des de l'aplicació nativa de Twitter no es pot dur a terme l'operació directament. Però la bona notícia és que hi ha fórmules molt senzilles perquè puguis guardar al mòbil tots els vídeos que vulguis.

Si tens un iPhone

Per al procés següent et recomanem que et descarreguis dues aplicacions gratuïtes de l'App Store: Total files i The Video Converter. Amb la primera podràs fer la descàrrega del vídeo, i amb la segona, transformar-lo a un format universal.

La primera cosa que cal fer per començar el procés de descàrrega del vídeo desitjat és prémer l'opció "compartir el tuit" des del tuit que porta el vídeo en qüestió a l'aplicació mòbil de Twitter. Aleshores l'iPhone mostrarà una sèrie d'opcions en pantalla d'entre les quals caldrà escollir la de "compartir l'enllaç". Una vegada fet això, ja tindràs l'URL i el pas següent és el d'obrir l'app Total files.

A la part inferior dreta de la pantalla hi veuràs una icona que representa al planeta Terra. Fes-hi clic i s'obrirà un navegador en la barra d'adreces del qual hauràs d'enganxar l'enllaç de Twitter que has copiat prèviament per després prémer al botó "anar". Es carregarà el tuit amb el vídeo corresponent i es començarà a reproduir. Immediatament apareixerà una notificació que et preguntarà si el vols descarregar. Acceptes la descàrrega, poses un títol al vídeo, tries la resolució en la qual vols conservar-lo i el vídeo es descarregarà directament a l'iPhone.

El vídeo ja estarà en el teu poder i podràs conservar-lo o compartir-lo tantes vegades com vulguis, però la seva extensió (.ts) no és compatible amb tots els reproductors, per la qual cosa convé convertir-lo a una extensió universal com .mp4. Per a això, recomanem obrir l'app The Video Converter, descarregada prèviament, i una vegada triat el vídeo a convertir, l'aplicació s'encarrega de la resta. Quan el procés s'hagi acabat, només quedarà descarregar el vídeo convertit a l'iPhone.

Si tens un Android

Per als telèfons amb el sistema operatiu de Google, el procés és encara més senzill. Es comença prement la pestanya que apareix a la part superior dreta del tuit en el qual hi ha el vídeo que es vol descarregar. De les opcions que apareixen tria "copiar enllaç del tuit".

Amb l'enllaç copiat al portapapers del telèfon obres el navegador que facis servir habitualment (Chrome, Firefox...) i tecleges el web twdown.net. Enganxes l'enllaç copiat en el quadre que apareix a la web i fas clic a "download". A continuació et sortirà una pàgina amb una imatge del vídeo i diverses opcions de qualitat de vídeo. Esculls la que prefereixis, prems el botó "download" i el vídeo es descarregarà al mòbil perquè puguis reproduir-lo i compartir-lo si ho vols. Ben fàcil, doncs.