WhatsApp ha canviat d'opinió. L'aplicació de missatgeria ha decidit fer marxa enrere i endarrerir l'entrada en vigor de les noves condicions de servei. I és que durant l'última setmana han causat controvèrsia. Des de l'app, volen aclarir primer tots els dubtes que hagin sorgit al respecte. 

La intenció inicial de WhatsApp era que els seus nous termes i condicions iniciaran a partir del pròxim 8 de febrer. Això no obstant, la filial de Facebook va decidir que l'actualització s'apliqui fins al 15 de maig: coincidint així també amb el llançament de les noves característiques de WhatsApp Business. A través d'un comunicat compartit a la seva pàgina web, la companyia exposa la seva preocupació per la "desinformació" que actualment rodeja a les polítiques del seu servei. 

"Hem vist la confusió que existeix al voltant de la nostra actualització recent. Hi ha hagut molta desinformació que ha causat preocupació i volem ajudar a tots a comprendre els nostres principis. Hem retardat la data límit en què se'ls demanarà a les persones que revisin i acceptin els termes. Ningú tindrà el seu compte suspès o eliminada el 8 de febrer", s'hi exposava.

Els tres mesos d'ajornament, segons indica WhatsApp, els serviran per comunicar d'una millor manera els canvis que estan intentant implementar. "WhatsApp es va construir basat en una idea simple: el que comparteixes amb els teus amics i familiars es queda entre vosaltres. Això vol dir que sempre protegirem les teves converses personals amb encriptació d'extrem a extrem, perquè ni WhatsApp ni Facebook puguin veure aquests missatges privats".

Missatges privats

WhatsApp, a més, especifica que en els seus servidors no guarden registres de les persones que envien missatges o fan trucades. "Tampoc podem veure la teva ubicació ni compartim els teus contactes amb Facebook", insisteixen. L'empresa va fer èmfasi en les noves condicions de servei no canviaran res de l'esmentat anteriorment, sinó tot el contrari. Asseguren que estan sent més transparents sobre quines dades recopilen i què fan amb ells després.