A començaments d'aquesta setmana es coneixia que la sèrie J de Samsung desapareix i que la nova aposta de la firma de tecnologia sud-coreana és reforçar la gamma mitjana ampliant-la més encara. Doncs bé, ahir mateix a l'acte dels Galaxy A van ser presentats tres nous mòbils que neixen per completar la gamma intermèdia. Són els Samsung Galaxy A40, A70 i el sorprenent A80.

Samsung Galaxy A80

Es tracta del terminal més important i impactant dels que van ser presentats ahir. Un telèfon de gamma mitjana però que se situa a la part més alta d'aquest segment. El Samsung A80 és un mòbil amb 8GB de memòria RAM i 128GB d'emmagatzematge. La seva pantalla és Super AMOLED de 6,7 polzades i en té una posterior de vidre i un contorn metàl·lic mínim. La pantalla s'aprofita gairebé totalment per mostrar els continguts, a excepció d'un petit marc a la part inferior que amb prou feines es nota.

La bona notícia és que no té un notch ―aquesta molesta pestanya negra necessària per col·locar la càmera frontal― en la part superior de la pantalla com, d'una manera o altra, tenen tots els telèfons d'avui dia. I la raó per poder haver prescindit d'ella és la incorporació del seu sorprenent sistema de càmera fotogràfica.

Càmera emergent i giratòria

El sistema ideat per a les càmeres del A80 pels enginyers de Samsung no és del tot nou pel que fa a sobresortir de l'interior del telèfon cap a fora. Ja hi havia hagut experiències similars prèvies al mercat fa alguns anys. Tanmateix, el fet que sigui giratori sí que ho és.

El mòbil presenta un mecanisme d'acció mecànica emergent i rotacional que fa que el mòdul de la càmera triple posterior s'orienti cap endavant o cap enrere segons vulgui l'usuari. És una solució que mai no s'havia vist fins ara i que ha despertat l'admiració de la crítica des de la seva presentació. Quan no es fa ús de la càmera, s'ubica a la part posterior del telèfon ―com en qualsevol altre mòbil― i només en el moment en què l'usuari pressiona la funció de la càmera, aquest mecanisme emergeix cap a la part superior del telèfon.

En el sistema de tres càmeres destaca per la seva resolució la principal, que té 48 megapíxels, i pel seu rang, un ultra gran angular de 123º de 8 megapíxels.

S'espera que el Samsung Galaxy A80 surti al mercat a Europa per un preu de 649 euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat