´Son en Jonathan Moral i en Juan Pendas i, a més d'oferir des del seu 'tostadero' de Castelldefels (Barcelona) un dels millors cafès que avui es poden trobar a Espanya –te'l porten fins a qualsevol punt de la Península en 24 hores- garanteixen quelcom que ningú més del seu nivell no fa: si et decideixes pel format càpsula per gaudir del seu cafè, no hauràs de fer res per reciclar-les.

Càpsules Residu 0
El sistema és simple, i ho explica el mateix Jonathan: "fem servir un material 100% biodegradable o, si ho prefereixes, treballem amb càpsules compostables nivell home. Què significa això? Doncs que les pots tirar en la fracció orgànica o, si ho prefereixes, enterrar-les al costat de la teva planta preferida sense més ni més. En 26 setmanes desapareixen".
Les seves càpsules, a més de garantir que sempre es pugui gaudir de tot el sabor de Cafè de Finca, són les primeres del món certificades com a OK Compost Home. El cos de les càpsules està elaborat amb materials renovables d'origen vegetal i compta amb Certificació 4 estrelles de base biològica. L'etiqueta és d'cel·lulosa i la tapa inferior i superior estan certificades també per a compostatge i, just igual que l'etiqueta i el cos de la càpsula, disposen també de la mateixa Certificació 4 estrelles. "Del que es tracta és d'oferir un producte excel·lent que brindi el màxim plaer a cada tassa i que, també, sigui respectuós amb el medi ambient, però sense que carreguem el client amb obligacions innecessàries. El cafè és relació, és gaudi i és plaer i, per això, no volem afegir complicacions de cap mena", assenyala Jonathan.

I, a més, el millor cafè
Sigui com sigui, el més important de les càpsules residu 0 de Cafè de Finca és el seu contingut. De moment, estan disponibles amb cafè de tres finques diferents. Trobem, així, càpsules d'amb cafè de la finca brasilera de Santa Cecilia, de la finca Santa Elena d'Hondures i de la finca Pico d'Orizaba de Mèxic. "El primer es conrea a poca altitud i, pres sol, recorda una crema d'avellanes. El d'Hondures, és molt versàtil i es pot gaudir només i amb llet. És dolç i té un cert toc a xocolata amb llet. Finalment, el Pico de Orizaba és suau gràcies al seu procés de descafeïnat orgànic i expressa notes de cacau del 60%. Té una certa aroma d'espècies i una acidesa agradable", expliquen els responsables de Cafè de Finca.
També ens expliquen el concepte que hi ha darrere del nom que identifica el projecte: "volem traslladar al món del cafè una cosa que, en àmbits com el del vi, està ja molt assentada. El cafè explica històries i aquestes històries estan vinculades al lloc on es conrea, a qui fan possibles aquests cultius i, també, a qui fem que arribi a casa teva i a la teva tassa. Després, la història, la completes tu. De la mateixa manera que tenim assumit que el vi; a més de procedir d'un origen concret, és diferent en funció de la finca de la que vé o dels ceps en els quals ha nascut el raïm que ho ha fet possible; ara volem que s'entengui que el cafè també pot oferir sensacions similars o, fins i tot, de vegades fins a millors. És clar que existeix el cafè de finda i el nostre ho és. El cafè és un plaer i, a més, no és un plaer car, perquè qualsevol pot permetre's gaudir d'un cafè de qualitat," explica Jonathan. Ara, a més, aquesta qualitat és 100% biodegradable sense que els amants del cafè hàgim de fer res més que gaudir de cada tassa. Per descomptat, a més d'en format càpsula, ho ofereixen en bossa.