La tecnologia no té a veure només amb els mòbils, els ordinadors o els cotxes que no contaminen. Positivament i negativament, segons els casos, és present en tots els àmbits de la vida. També en la indústria alimentària que proveeix de productes els consumidors en el dia a dia.

Ara és Burger King qui anuncia una cosa que sona gairebé a impossible però que asseguren que és tal qual: avui ha sortit a la venda una Whopper 100% vegetal i el seu gust és el mateix que el de la tradicional Whopper de carn de boví.

La Whopper vegetariana és fruit d'un acord entre la start-up Impossible Foods i Burger King i està disponible des d'avui a 59 establiments de l'àrea de la ciutat de San Luis (Missouri) de la multinacional nord-americana, segons informa The New York Times.

Fonts de Burger King han afirmat al diari novaiorquès que en les proves realitzades entre els treballadors de la companyia de menjar ràpid, aquests no han estat capaços de distingir les noves Whopper vegetarianes de les clàssiques quan les han tastat. I això que són veritables especialistes en el producte.

Impossible Whopper

Si la nova iniciativa de la Impossible Whopper tingués una bona acceptació a la zona de San Luis, la intenció de Burger King és la d'estendre la seva disponibilitat a tots els seus establiments als Estats Units a la vegada.

La unió de la start-up Impossible Foods i Burger King no deixa de resultar curiosa, ja que la primera de les companyies aposta perquè els ciutadans deixin de consumir carn animal, mentre que la multinacional nord-americana basa el seu negoci en la venda d'aliments en què la carn és el seu principal ingredient.

Impossible Foods ha estat capaç de dotar els seus productes vegetals un sabor molt similar al de la carn animal gràcies a l'hemo, una proteïna rica en ferro que la start-up ha estat capaç de conrear a partir de les arrels de la planta de la soja per després produir-la en massa utilitzant llevat.

Finalment, es pot assenyalar que la Impossible Whopper disposa aproximadament de la mateixa quantitat de proteïna que la Whopper clàssica. Però és que, a més, presenta l'avantatge afegit que té un 15% menys de greix que la tradicional i un 90% menys de colesterol.

Ara només queda per saber quina rebuda tindrà entre els clients habituals de Burger King de l'àrea de San Luis i de tots aquells que s'apropin a algun dels 59 establiments on surt avui a la venda. Del seu grau de satisfacció dependrà que la Impossible Whopper sigui flor d'un dia o esdevingui un clàssic arreu del món.