Es diuen Bunge, treballen al sector agroalimentari (olis) i, durant el darrer any, han creat més de 60 nous llocs de treball. Ho han fet des de les seves oficines de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) en el marc del projecte de creixement continuat com un dels principals hubs de la companyia a Europa. Bunge, una de les multinacionals més importants del sector agroalimentari a escala internacional i treballa a Catalunya des de l’any 1992. Ara ja compta amb una superfície de 2.000m2 i una plantilla formada per 280 persones de més de 30 nacionalitats diferents. La majoria d’incorporacions han estat vinculades als projectes de la companyia en els àmbits de la sostenibilitat, la digitalització i la innovació, amb perfils especialitzats en la indústria 4.0, científics i professionals en l’àrea medi ambient o l’agricultura regenerativa, i al desenvolupament de negocis i finances, entre d’altres. Ens demostren que, més que, a Europa i a Espanya, les feines de qualitat es vinculen més als centres de decisió i gestió que als espais fabrils.

20231129113618 IMG 4545

 

A què es dediquen

Bunge és líder mundial en el processament de llavors oleaginoses i productor i proveïdor líder d'olis, greixos i proteïnes especials d'origen vegetal. A Espanya, Bunge és un dels principals productors de farines proteiques per a l'alimentació animal i olis vegetals per a la indústria alimentària, així com un important distribuïdor nacional i internacional de grans, cereals i llavors oleaginoses. L’equip de Sant Just Desvern dona suport a l’activitat de la companyia en diversos mercats europeus, asiàtics, del nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà en àmbits comles operacions industrials i digitals, la gestió del talent o les relacions comercials.

Una llarga història

Fundada el 1818, Bunge té més de 23.000 treballadors arreu del món. A Catalunya també compta amb una planta al Port de Barcelona dedicada al processament de soja. A més, opera dues plantes a Bilbao i Cartagena. Actualment, la companyia forma part d’un consorci d’una vintena d’empreses que participen en un projecte tractor important del PERTE Agroalimentari en el marc dels fons europeus Next Generation. Dins del projecte, s’han presentat iniciatives vinculades a l’automatització i digitalització de processos, l’estalvi d’aigua a instal·lacions industrials, i a la disminució de la petjada ambiental de la cadena de valor del sector agroalimentari, entre d’altres.