Les aplicacions dels mòbils no només ofereixen actualitzacions sovint –moltes vegades només de correcció d'errors o de canvis mínims– sinó que també van incloent avenços que les fan més atractives per als seus usuaris.

Així, al llarg del temps que portem entre telèfons intel·ligents, hem vist com nombroses funcionalitats que no existien s'han anat incorporant amb normalitat als sistemes operatius, a través dels últims models de les marques de telèfons, fins a universalitzar-se per a tots els dispositius i moltes de les aplicacions.

Una de les apps més utilitzades en el dia a dia és Whatsapp, una eina sense la que el nostre estil de vida diari o la nostra manera de comunicar-nos seria molt diferent en el dia d'avui. Al llarg dels deu anys de vida que té l'aplicació hem vist com els seus creadors han anat afegint funcions més atractives i pesi hi ha els qui encara es resisteixen al seu ús, cada innovació fa que el seu nombre d'usuaris s'incrementi.

Whatsapp

Però també és cert que eines de missatgeria instantània com a Whatsapp poden suposar un perill per a la privacitat de qui la té instal·lada al seu telèfon. Al cap i a la fi, a través d'aquesta app es compten i es reben diàriament multitud d'informacions que no tenen per què ser vistes per tercers. Tant en el pla personal com en el professional.

Deixar-se el mòbil sense bloquejar pot ser una autèntica llaminadura per a aquells que no tinguin escrúpols i desitgin esbrinar el contingut dels xats d'un company de feina, d'un amic o de la seva parella. Per això quan fa uns mesos els iPhone van rebre l'actualització de Whatsapp que permetia bloquejar l'app a través de l'eina Touch ID (el lector d'empremtes dels telèfons mòbils d'Apple) o mitjançant el desbloqueig facial, els usuaris de Android van sentir enveja en no comptar ells amb la mateixa possibilitat.

El bloqueig amb empremta en Android

 

Però aquesta situació ja ha canviat i és que Whatsapp acaba de fer oficial l'arribada del bloqueig i desbloqueig de la seva aplicació per mitjà de l'empremta dactilar. Una possibilitat que ja és una realitat des que es va posar a disposició dels usuaris l'última actualització de l'app en la Play Store de Google.

Empremta dactilar

La manera de configurar Whatsapp per poder bloquejar l'aplicació amb l'empremta dactilar és tan senzilla que només requereix seguir els següents passos. Obrir Whatsapp, prémer en Ajustaments, triar l'opció Compte, accedir a Privacitat i una vegada allà, polsar l'opció Bloqueo amb empremta dactilar. Després cal activar la casella Desbloquear amb empremta dactilar i confirmar amb l'empremta.

Finalment tindràs que decidir si desitges que el bloqueig tingui lloc cada vegada que obris i tancaments Whatsapp o si vols donar-li algun marge de temps perquè s'activi (pot anar des d'1 minut fins als 30 minuts). Després d'aquest últim pas, ja tindràs llest el bloqueig amb l'empremta en Whatsapp.