La pandèmia del coronavirus ha fet que en menys d'any i mig ens hagin canviat multitud de referències de les quals abans teníem controlades. Mantenir-se al dia amb les restriccions locals, recórrer els carrers de la localitat en la qual vivim o anar amb cotxe a altres de la proximitat pot resultar confús i que hagi canviat en els últims temps.

Per això, no està de més conèixer alguns suggeriments o alguns consells sobre l'ús de Google Maps que poden ajudar-nos a planificar millor el pròxim cap de setmana o vacances, planificar una escapada per a d'aquí a unes setmanes o com navegar en altres circumstàncies. Aquests consells que veurem a continuació són alguns dels més interessants a tenir en compte.

Planifica si utilitzaràs el transport públic

Abans de sortir de casa o de la feina és millor que revisis si l'autobús que tens previst agafar és possible que vagi a anar fins a dalt de passatgers o si et val la pena agafar un tren més tard per evitar-ne un els vagons del qual estiguin massa massificats. Un dels avantatges que ofereix Google Maps és que et permet comprovar les previsions de saturació del transport públic per a més de 10.000 empreses que s'hi dediquen a fins a 100 països del planeta.

Troba la informació més recent de Covid-19

Siguis a la teva localitat habitual o de viatge, utilitza la capa Covid de Google Maps per veure com és la incidència del virus en una determinada àrea. També pots accedir a enllaços de recursos locals fiables per saber d'un sol cop d'ull si hi ha pautes o restriccions específiques que hauries de seguir.

Semblant màscares

Evita les multituds amb informació en directe

Abans de partir cap a la teva destinació, busca-ho a Google Maps i després desplaça't cap a baix en el perfil comercial per veure com està de ple de gent un lloc en aquell moment. Amb la informació d'activitat, sabràs en el moment si t'espera una llarga cua o una multitud reunida entorn d'algun esdeveniment i així ajustar els teus plans en conseqüència.

Reserva un lloc

Ara només es pot anar amb cita prèvia a alguns llocs. En bastants d'ells es pot realitzar la reserva d'hora amb anticipació directament des de Google Maps. N'hi ha prou amb localitzar l'empresa o organisme, verifica la disponibilitat i reserva. Si posteriorment precises modificar alguna cosa de la reserva, ves-te’n a la pestanya de Guardado de Google Maps i duu a terme la modificació que et faci falta.

Paga des de Google Maps

Des del pàrquing públic del cotxe fins a l'autobús de línia, hi ha serveis que es poden pagar sense treure la cartera de la butxaca, simplement a través de Google Maps.

Deixa una ressenya

Dona suport a les empreses locals que t'agraden i deixa una ressenya sobre elles a Google. Ara pots compartir ràpidament informació útil de qualsevol restaurant, com el rang de preu mitjà o si has sopat en ell o has demanat menjada per portar.

 

Recorda viatges anteriors

Esbrina on vols anar després donant un cop d'ull on has estat fa temps amb la pestanya Viajes de Google Maps. Disponible per a tots els usuaris d’Android, ara pots utilitzar la pestanya Viajes per tornar en el temps a aquest sopar a París d'abans de la pandèmia o aquell cap de setmana a Sevilla de fa cinc anys.