Que l'anglès és l'idioma vehicular avui dia al món no és cap secret. Les noves generacions cada vegada el manegen millor i és que dominar la llengua de Shakespeare és gairebé obligatori en moltes feines.

Però a més de l'anglès, conèixer altres idiomes obre moltes portes tant en el professional com en el personal. Afortunadament, internet permet aprendre qualsevol idioma de forma gratuïta o a cost molt baix si se sap on trobar les fonts per fer-ho. En veurem algunes de les millors perquè ja sigui per necessitat o per pur plaer, puguis fer una immersió a una altra llengua més enllà del català o el castellà.

estudiant ordinador - pixabay

A través de les institucions

La BBC té un web dedicat exclusivament per aprendre o millorar l'anglès. No importa el nivell que tinguis perquè mitjançant els seus continguts digitals podràs tenir accés a la gramàtica, els àudios, els vídeos i els jocs, a més de poder tenir converses en temps real amb altres usuaris. El web és BBC Learning English, és totalment gratuïta i la valoració que li atorguen els seus usuaris és molt alta.

Si al contrari prefereixes posar la teva atenció en el francès, Radio France com mitjà de comunicació públic, ofereix un extens catàleg de notícies i emissions de ràdio amb els quals practicar l'idioma del país veí. Els recursos que posa a disposició de l'usuari són molt complets.

L'italià i l'alemany, per citar dues de les llengües preferides per molts, també poden aprendre's gratis des de projectes concebuts per a això. L'alemany des del Goethe Intitut i l'idioma transalpí des del web Io parlo italiano. Ambdós llocs d'internet compten amb el suport públic de les institucions dels seus respectius països.

Llocs webs i aplicacions

Dos dels llocs més recurrents per a l'aprenentatge de diferents llengües són Busuu i Duolingo. Els milers d'usuaris que els utilitzen diàriament valoren aquests dos webs molt positivament.

A Busuu es poden aprendre idiomes a través de la seva comunitat online. Així, són els mateixos membres de la plataforma els que s'impliquen en ajudar els altres usuaris a millorar a la llengua que hagin escollit. Es tracta d'un servei gratuït que es pot convertir en un de pagament per gaudir de més possibilitats si l'usuari ho desitja. Compta amb una aplicació disponible tant per a iOS com per a Android.

Duolingo, per la seva part, ofereix l'aprenentatge de més d'una vintena d'idiomes gratis. A més, certifica el nivell d'anglès dels seus alumnes. Es basa en un mètode pràctic en el qual els usuaris van creixent en el seu coneixement a través de la correcció que li ofereix el sistema. Té també una app i es pot descarregar per a iOS i Android.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat