Estan a punt de complir-se quatre anys de la data en la que va arribar Netflix a les nostres llars. Des d'aleshores, la companyia líder mundial de serveis audiovisuals de streaming no fet més que sumar subscriptors a gran ritme. Tant és així, que parlar de sèries i pel·lícules i que en la conversa no surti el nom de Netflix és impensable avui dia.

Però no es pot obviar que existeix un cert cansament entre alguns clients de Netflix a causa de diverses raons. Entre elles hi ha les dificultats per trobar contingut interessant en un temps raonable malgrat el sistema de recomanacions, un descens en la inversió de la producció pròpia de continguts i la recent pujada de preus.

Tots els aspectes van fent efecte a poc a poc però cap com el del preu. Un assumpte que ara es veurà segurament agreujat amb l'anunci d'Apple de la pròxima arribada del seu nou servei a un preu molt més barat que el de Netflix.

Apple TV+

Apple TV+ tira els preus

 

En la presentació dels productes i serveis d'Apple que va tenir lloc el passat 10 de desembre, la companyia de la poma va desgranar els principals aspectes del seu nou servei Apple TV+ que comença a emetre a partir de l'1 de novembre.

A diferència de la seva competència, Apple aposta per un catàleg de sèries, pel·lícules i documentals de producció pròpia, de manera que tot el que estigui disponible a través del seu servei no podrà veure's a cap altra plataforma. Per poder arrencar amb un contingut suficient, Apple porta ja un temps produint metratge amb algunes de les estrelles del passat i el present com a reclam al paper de protagonistes, com Bill Murray, Jason Momoa, Jennifer Aniston, Reese Whiterspoon, Chris Evans o Brie Larson, entre altres.

Però d'entre totes les dades que es van revelar sobre Apple TV+ dimarts passat, sens dubte el més aplaudit per l'audiència que omplia el Teatre Steve Jobs va ser el del preu. Subscriure's a Apple TV+ costarà només 4,99 euros al mes i serà una modalitat familiar. Unes condicions que posen en dubte les tarifes dels seus principals rivals: Netflix i HBO.

Preo Apple TV+

Netflix ha aplicat un increment en les seves tarifes fins i tot en dues ocasions des de la seva arribada el 2015 i compta amb tres plans, els preus dels quals són de 7,99, 11,99 i 15,99 euros, respectivament. Per la seva part, HBO aplica una sola tarifa de 7,99 euros. Finalment també es pot assenyalar que Amazon Prime Video està disponible en donar-se d'alta en el servei d'enviament de tarifa plana Amazon Prime, que té un cost de 36 euros a l'any.

Per si fos poc, durant el primer trimestre de 2020 està prevista l'arribada de Disney+, el servei per streaming de Disney i el seu preu serà de 6,99 euros mensuals.

Finalment, per si fos poc, Apple ha anunciat que el seu servei Apple TV+ serà completament gratis durant un any paraa tots els que adquireixin qualsevol dels següents productes de la companyia: iPhone, iPod touch, iPad, Mac o Apple TV. Un al·licient més per a qui vulgui renovar algun dels seus dispositius i de passada, comptar amb un any d'Apple TV+ sense cap cost.