El ritme amb el què vivim avui dia ens obliga generalment a anar corrent d'un lloc cap altre sense gairebé poder dedicar prou temps a organitzar el nostre dia a dia. Les dificultats per a conciliar la vida laboral i familiar, els embussos, les reunions i les obligacions diàries se'ns acumulen, per això és tan important tenir present a tota hora quines són les següents tasques que hem d'atendre.

Tradicionalment, els més organitzats han portat amb si una agenda física que consulten periòdicament per no perdre's en el seu propi itinerari diari. Però la realitat no sempre respon a aquest patró. Ni les agendes de paper s'estilen tant com abans, ni tots som tan organitzats com hauríem de ser. Tanmateix, tothom porta a sobre el telèfon mòbil. Un dispositiu, que ja que és un com un petit ordinador, ens ofereix la possibilitat de comptar amb diferents aplicacions que ens fan molt fàcil convertir-nos en persones ordenades o, almenys, en persones capaces de portar al dia una senzilla agenda digital com a ajuda inestimable. Aquestes són algunes de les apps que et recomanem.

Google Calendar

Amb aquesta aplicació clàssica de Google pots anotar tant esdeveniments com crear recordatoris (que t'avisen mitjançant alertes) i marcar-te objectius (que la mateixa app t'indica en quin moment de la setmana et ve millor dur-los a terme). Alguns dels seus avantatges més importants és que es pot sincronitzar amb la suite de Google, en la que es troben altres apps interessants com Keep o tasques. Està disponible per a iOS i Android però també es pot utilitzar des de l'ordinador i sempre de manera sincronitzada. N'hi ha prou que tinguis un compte de Gmail per treure-li tot el partit possible.

Any.do

Es tracta d'una app que s'anticipa i anota per tu les tasques. Compta amb una funció que et fa suggeriments i amb un calendari en el qual pots anotar tu mateix els esdeveniments i cites que desitgis. També se sincronitza amb tots els dispositius habituals i des de qualsevol d'ells t'avisa de les alertes que hagis anotat. Des d'una reunió a l'aniversari de casaments del teu millor amic. Té a més un bloc de notes i una eina de gestió de projectes per als teus assumptes d'índole laboral. El tens en iOS i Android.

Dommuss

Aplicació pensada perquè es pugui organitzar tota la família. Es tracta d'una eina a què només tindran accés els membres de la casa i en la qual tots els membres de la mateixa poden anar actualitzant el calendari comú, aportant elements a la llista de la compra, realitzant el menú setmanal o incloent informació per al viatge de les vacances. Resulta molt útil perquè la transmissió d'informació entre pares i fills sigui present a tota hora per a tots ells. Es pot descarregar per a iOS i Android.

Trello

És potser l'eina més completa perquè està pensada tant per al treball en equip com per al seu ús personal. És dels organitzadors digitals més populars i descarregats i permet plantejar les tasques a través de taulers que compten amb columnes, en les quals es poden realitzar des d'anotacions, passant per la inclusió d'imatges, arxius adjunts i mencions a altres persones que utilitzin l'aplicació, entre moltes altres funcionalitats. Està pensada per sincronitzar-se amb la seva versió d'escriptori i pot descarregar-se per a iOS i Android.