Una de les eines tecnològiques que més ens faciliten la vida des de fa uns anys són les apps. Hi ha una app gairebé per a qualsevol cosa i els propietaris dels gossos també poden treure partit d'aquestes, encara que en moltes ocasions aquestes passin desapercebudes per a ells.

Les aplicacions poden servir d'ajuda o fer més divertit el dia a dia tant per als propietaris dels gossos com per als mateixos animals. Per això, a continuació veurem algunes de les més interessants, totes elles disponibles en iOS i Android. Pren bona nota d'elles si tens gos.

1. Dog Scanner

Són moltes les persones que creuen que un no s'ha de fixar en la raça dels gossos a l'hora de voler-los o de prendre la decisió d'adoptar-los i no els hi falta raó. Però això no significa que no puguem satisfer la curiositat de conèixer com són. I no només per curiositat, sinó perquè moltes vegades saber com és la teva mascota fa que puguis ajudar-la. Sigui per alimentar-la més adequadament o per si emmalalteix en alguna ocasió.

Per això és interessant portar al mòbil Dog Scanner. El seu funcionament és realment simple. N'hi ha prou que pugis una foto de l'animal a l'aplicació i l'app et donarà el seu diagnòstic sobre la raça o barreja de races que considera que té. Això sí, la imatge que aportis ha de ser de bona qualitat i en ella s'ha de poder distingir bé la mida del gos, el seu rostre i el color del pèl, entre altres detalls. A més de revelar-te la seva procedència, l'app et proporcionarà consells sobre com cuidar-lo adequadament.

2. 11pets

Es tracta d'una app molt útil perquè no et despistis referent a la salut del teu gos. 11pets ofereix recordatoris de les vacunes que has de posar a la mascota, pots pujar a l'app els informes veterinaris que vagi tenint el gos i guardar en la mateixa la documentació de propietat (tant si l'has comprat com si l'has adoptat).

Així mateix, t'ofereix la possibilitat de posar-te en contacte amb perruqueries canines, contactar amb un altre propietaris de gossos i un munt de consells per educar-lo, entrenar-lo, mantenir-lo polit o aprendre tractaments preventius.

Gos relamiéndose / Unsplash
Gos llepant-se / Unsplash

3. Dog Walk

Dog Walk és una aplicació de l'empresa Tractive que et permet conèixer molts paràmetres sobre els passejos que duguis a terme amb el teu gos. Des dels més evidents com la distància i el temps fets servir en les caminades junts, fins a mapes dels recorreguts duts a terme. A més, et permet poder assenyalar als mapes els llocs preferits de l'animal, així com els llocs en els quals realitza les deposicions.

Es tracta d'una eina molt útil per a aquells que passegen els gossos als seus propietaris, perquè així aquests puguin revisar el que ha fet l'animal cada vegada que ha sortit de casa.

4. Dogo

A més de comptar amb trucs per al gos, com a propostes d'entrenament o jocs, Dogo porti incorporat un clicker, un xiulet per a gossos. El clicker emet un xiulet concret que quan l'animal aprèn a fer-li cas, permet que el que vulguem ensenyar-li l'assimili molt més ràpid.

El gos escolta el xiulet i sap el que ha de fer, que ho ha de fer en el moment i espera una recompensa per part del seu propietari.

5. Rover – Cuidadors de gossos

Aquesta aplicació és present a molts països del món i resol un problema amb què es troben sovint alguns propietaris de gossos. No tothom pot encarregar-se de la seva mascota sempre i necessita cuidadors que puguin fer-se càrrec de la seva alimentació o els seus passejos en la seva absència. En això, Rover és una garantia.

Sigui en el dia a dia o quan es fa un viatge per treball o de vacances, Rover ofereix la possibilitat que professionals vagin a casa a cuidar-se de l'animal o de portar-lo uns dies a una guarderia on serà atès integralment durant el temps que es precisi.