Malgrat que diverses instàncies adverteixen constantment que adoptem mesures de seguretat per als nostres dispositius electrònics, no sempre ens hi posem i existeix un percentatge alt d'usuaris de telefonia mòbil que encara no tenen un antivirus instal·lat al seu telèfon.

Els usuaris d'Apple presumeixen de no necessitar-los, ja que només es poden descarregar aplicacions des de l'App Store, mentre que els usuaris d'Android, a més d'instal·lar apps des de la Play Store, també poden fer-ho a través dels arxius APK que hi ha a internet i que en ocasions estan infectats a propòsit per codi maliciós.

Per si fos poc, els requeriments que exigeix Google des del Play Store per pujar una app a la botiga, són menys exigents que els de l'App Store, la qual cosa converteix, en definitiva, als mòbils Android en objectiu dels cibercriminals que tracten d'aprofitar-se dels usuaris de mòbils.

Android

Però no només les aplicacions són la via que s'utilitza per fer-nos mal, sinó que els hackers ho intenten constantment amb el phishing dels correus electrònics i de les diverses formes de publicitat maliciosa que en ocasions apareix a la pantalla quan s'entra a determinats webs.

A més, si no tens el sistema operatiu actualitzat a l'última versió, amb els paquets de seguretat més recents, també pots estar en perill.

Finalment, a més d'impedir que els virus i el codi maliciós ens causin problemes, els antivirus porten incorporades altre funcions interessants com el bloqueig de trucades, una capa addicional de seguretat per a les contrasenyes o l'opció d'eliminar les dades del mòbil en el cas que se t'hagi perdut o te l'hagin robat.

Cal tenir en compte que hi ha moltes marques que ofereixen versions tant gratuïtes com de pagament d'antivirus, i aquestes últimes són les més completes i les que recomanen la majoria dels experts. Però afortunadament els antivirus gratuïts són avui dia prou sòlids com perquè no només els hàgim d'instal·lar, sinó que ens permetran no estar pendents sobre la seguretat del mòbil. A continuació veurem quins són alguns dels millors antivirus disponibles aquest 2019.

Android 2

Avast

És una de les marques més populars i descarregades. A més de demostrar en tots els tests que és molt efectiu com a antivirus, ofereix l'opció de navegació mitjançant VPN, cosa que farà possible que naveguis a internet de forma anònima. A més, si aconsegueixes la versió de pagament, tens altres funcions com la de fer una foto a la persona que et robi el mòbil, sense que aquesta se n'adoni, en el cas que això passi.

Pots descarregar Avast des d'aquí

AVG

L'anàlisi d'activitat i detecció de possibles virus està molt ben valorada. A més, et permet bloquejar les apps que triïs mitjançant contrasenya, patró o empremta dactilar. T'ofereix la velocitat de la connexió del wifi que estiguis utilitzant i també inclou la funcionalitat d'ocultar les fotos que vulguis perquè no les pugui veure qui faci servir el teu mòbil.

Pots descarregar AVG des d'aquest enllaç

Kaspersky

Un antivirus que a més de protegir-te dels perills, et neteja el mòbil d'arxius porqueria que no et serveixen per res i ocupen espai. Disposa de l'opció de crear un codi secret perquè ningú no vegi els arxius que consideres més personals. A més, et permet esborrar el contingut del mòbil a distància, en el cas que l'hagis perdut o te l'hagin robat. La versió de pagament inclou la funcionalitat d'ocultar les teves operacions financeres, tals com les compres en línia que has fet.

Pots descarregar Kaspersky des d'aquí